Vejen ved Hjerting Badehotel åbnes 9. februar

Planen holder, men problemet er udskudt lidt. Derfor åbner Din Forsyning i morgen, den 9. februar, igen for biltrafik i krydset ved Hjerting Badehotel.

I stedet går man videre med arbejdet i den anden ende af projektet – ved Spangsberg Allé og ind mod Esbjerg – mens man undersøger forholdene nærmere på den snævre stykke på den centrale del af Hjerting Strandvej fra hotellet og ind mod byen.

Her kan det muligvis blive nødvendigt at lave totalspærring igen senere, oplyser Din Forsyning, men det er ikke afklaret endnu.

Foreløbig åbner vejen altså i morgen og i uge 8 eller 9 bliver den ene vejbane på Strandvejen ved Spangsberg Alle spærret med lysregulering og færdsel i begge retninger.

—-

Læs hele pressemeddelelsen fra Din Forsyning her:

Krydset ved Hjerting Badehotel åbnes 9. februar

DIN Forsyning har tidligere meldt ud, at en kort strækning af Hjerting Strandvej muligvis vil blive spærret helt af i en periode fra februar til engang i midten af marts. Det bliver dog ikke aktuelt. Krydset ved badehotellet åbner som planlagt i morgen, fredag d. 9. februar.

Det har tidligere været meldt ud, at Hjerting Strandvej skulle spærres helt fra Gl. Guldagervej og ind mod Esbjerg på en kort strækning. Det bliver dog ikke aktuelt her og nu. Grunden er, at hidtil ukendte forhold i jorden har gjort, at det kræver yderligere planlægning, før arbejdet kan udføres. Det skyldes især, at DIN Forsyning vil være sikre på, at der ikke sker skader på de ældre ejendomme langs strandvejen.

Henrik Nissen, afdelingsleder fra DIN Forsyning kan fortælle, at der bliver holdt fast i den oprindelige plan med at åbne krydset ved Gl. Guldagervej og Hjerting Strandvej i morgen, fredag d. 9. februar, hvilket også fremgår af skiltene:

– Vi kommer alligevel ikke til at spærre Hjerting Strandvej helt af umiddelbart efter, at vi har afsluttet arbejdet i krydset, hvilket vi ellers fortalte i Hjerting Posten for nylig. Der har vist sig nogle forhold under asfalten, som har gjort, at vi er nødt til at ændre den udmeldte plan. Selvom vi har dygtige folk på opgaven, er ingen af dem udstyret med røntgensyn, og derfor har vi fået os nogle overraskelser, da vi begyndte at grave. Selvom placering af alle ledninger er tegnet ind, er det ikke altid, de ligger præcis som på tegningerne, og den slags oplever vi altså af og til i denne type projekter, fortæller Henrik Nissen.

– Inden vi kan fortsætte arbejdet med at separatkloakere på strækningen fra badehotellet og ind mod byen, kræver det altså ekstra undersøgelser for at sikre, at der ikke sker skader på de nærliggende ejendomme. Det betyder, at vi vender tilbage til området senere, og når dén del af planen ligger helt fast, vil vi melde noget ud, fortæller Henrik Nissen.

For ikke at forsinke projektet væsentligt går DIN Forsyning i gang i den anden ende af projektets område, nemlig fra Spangsbjerg Allé og ind mod Esbjerg. Vejen her bliver ikke spærret helt. I stedet kan hjertingenserne forvente, at der bliver sat midlertidig lysregulering op i 8 eller 9.

FAKTA:

  • Fredag d. 9. februar åbnes der igen for trafik i krydset ved Hjerting Badehotel
  • I uge 8 – 9 går DIN Forsyning i gang med at separatkloakere Hjerting Strandvej fra Spangsbjerg Allé og ind mod Esbjerg. Her bliver vejen kun spærret i den ene kørebane, og der sættes midlertidig lysregulering op.
  • Ændringen i planerne skyldes hidtil ukendte forhold under asfalten, og det gør, at der skal tages særlig hensyn til de ældre ejendomme, der ligger langs vejen.

Tekst:

Relaterede artikler

Top