Vallø melder markant ud om systemskifte

VALGKAMP – Det er tid til en ny start – og en ny borgmester, om vælgerne vil. Sådan lyder den markante udmelding fra byrådspolitiker Henrik Vallø, stifter af og spidskandidat for den nye Borgerlisten, der stiller op til kommunalvalget 21. november.

Meldingen er ekstra pikant, fordi Borgerlisten har indgået valgforbund med bl.a. Venstre og lavet en aftale om at pege på kandidaten fra den liste, der får flest stemmer.

Aftalen står man ved. Men man ser gerne, at vælgerne går efter både et magt- og systemskifte på valgdagen.

”Vi synes, der er alt for mange steder, hvor pilene peger i den forkerte retning. For os er det vigtigt, at politikere og forvaltninger er til for borgerne.

Vi vil rigtigt gerne have, at borgerne høres, inden man træffer væsentlige beslutninger,” lyder Henrik Valløs forklaring på noget af det, han synes, der er galt i lokalstyret.

”Når vi har høringer, kommer der jo svar ind, og jeg synes ofte, at man fra forvaltningen siger: Ja-ja – men vi gør, som vi har bestemt. Jeg synes, det er vigtigt, at det er politikerne, der sætter rammerne og ikke embedsfolk. Vi ser for ofte, at det er dem, der har for stor magt.”

Hjerting Postens læsere kunne allerede 29. marts i år læse om Valløs ambitioner med sin nye Borgerlisten i et stort Profilen-portræt – klik på billedet for at læse artiklen.

Henrik Vallø nævner som eksempel den kraftige debat om højt byggeri på Museumspladsen ved hovedbiblioteket.

”Så retter man en lille smule til, men det er jo ingenting. Man lytter ikke til borgerne, for de siger reelt:
Vi ønsker ikke byggeri der. Og Museumspladsen er jo ikke udpeget til højt byggeri. Men fordi en boligforening gerne vil bygge og skal have økonomi i det, så skal der bygges ni etager lige pludselig,” påpeger Henrik Vallø.

”Derfor vil vi gerne have ansat en visionær byplanlægger eller en stadsarkitekt – det kunne være én og samme person. Der mangler simpelthen hen en overordnet plan for, hvordan Esbjerg skal udvikle sig de næste 25 år,” mener han.

”Der er for mange hovsa-løsninger, der er poppet op. Vi bygger og bygger, og det er fint nok, men der mangler en rød tråd.”

Højhuse på må og få

Men vi har jo både by- og kommuneplaner?

”Ja – men det sjove er, at hvis man så spørger til højt byggeri, står der, at man ’har udpeget’ nogle områder i midtbyen. Men hvem har udpeget dem? Det har forvaltningen, men på hvilken baggrund? Har man analyseret det,” spørger Henrik Vallø og giver selv svaret:

”Nej, det har man ikke – man har bare udpeget på må og få. Først når man laver en lokalplan, bliver der analyseret – men det er da den omvendte rækkefølge. Og det giver frustrationer – det kan jeg høre blandt borgerne”.

Er du reel borgmesterkandidat i et valgforbund?

”Det er jeg jo. For det jo nu en gang vælgerne, der bestemmer.”

Hvad får man med dig som borgmester?

”Man får en stærkt engageret og erfaren mand i spidsen.”

Tekst:

Relaterede artikler

Top