Ungdomsbo trykker pause for byggeprojekt i Sædding

Hele artiklen i PDF-format

HØJHUSE – Er projektet aflyst, ændret eller bare udskudt – og i så fald hvor længe? Svaret blæser i vinden over det område ved Strandvænget i Sædding, som Esbjerg Kommune og Ungdomsbo i fællesskab har udset til nye boliger, bl.a. med højhuse.

Som tidligere beskrevet ad flere omgange i Hjerting Posten har projektet mødt massiv modstand i lokalområdet, og flere ting i materialet er præget af fejl, selvmodsigelser og hastværk uden grund.

Hjerting Posten påviste 30. januar, at forløbet og materialet forud for den politiske proces har været præget af en række fejl og selvmodsigelser.

Senest skulle byrådet behandle lokalplanen på et møde 21. januar, men her måtte sagen pilles af dagsordenen i sidste øjeblik. Sædding-Fovrfeld Lokalråd havde nemlig påvist, at de 337 høringsbreve til naboerne alle sammen var endt i én enkelt e-boks.

Derfor skulle høringsprocessen gå om, men selvom det er samme procedure én gang til, er intet sket endnu.

”Bygherre er p.t. ved at overveje sit projekt. Så længe de gør det, har jeg desværre ingen kommentarer til sagen,” skriver formand for Plan & Miljøudvalget Karen Sandrini (S) i en SMS til Hjerting Posten efter et par dages henvendelser.

Ungdomsbo er tavs

Det tager også et par dage at få hul igennem til Ungdomsbos direktør Peter Sandager for at få uddybet baggrunden og høre nærmere om tidshorisonten for en afklaring.

”Jeg har ingen kommentarer p.t. til projektet,” skriver Peter Sandager i en kortfattet mail.

Borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) er heller ikke orienteret om baggrunden.

”Vi har jo sendt sagen tilbage til udvalget for at få den i fornyet høring. Om det betyder, at bygherren nu har bedt om pause for eventuelt at ændre noget, ved jeg ikke,” siger borgmesteren, som afviser, at Venstre har lagt pres på Ungdomsbo for ændringer.

Bakker hele Venstres gruppe stadig op om projektet?

”Vi har jo ikke drøftet det siden, og vi tager selvfølgelig endelig stilling, når de endelige høringssvar kommer ind. Men det har jo i hvert fald ikke gået alles næse forbi, at der var høring – det kan vi jo se på de mange svar, der er kommet ind,” påpeger Jesper Frost Rasmussen.

”Hvis Ungdomsbo måtte have ønsker til justering af projektet, så kigger vi på det, når vi kommer dertil.”

Dansk Folkepartis medlem af Plan & Miljøudvalget, Hans Sønderby – som i udvalget stemte imod projektet i sin helhed – kan heller ikke bidrage med nyt.

”Jeg ved ikke mere, men jeg har også undret mig over, hvad der i grunden sker i sagen. I og med, at det trods alt blev til fem i byrådssalen, der var imod projektet, har det måske givet lidt eftertanke hos Venstre,” siger Hans Sønderby.

Måske mistet troen

”Jeg ved ikke, hvad der har været af snak med Ungdomsbo – og om det kunne have fået dem til at miste troen på det. Det ved jeg ikke – det er bare mit gæt. Efter min mening ligger sagen død, men jeg ved ikke hvorfor.”

Hans Sønderby oplyser, at det ikke har været drøftet i udvalget, at der skulle behandles et nyt eller ændret projekt.

 

Tekst:

Relaterede artikler

Der er lukket for kommentarer.

Top