Ungdomsbo forventer rift om 32 nye boliger i Sædding

Firdobbelt sparestik. Fra venstre er det Brian Deichgræber fra CM Byg, borgmester Jesper Frost Rasmussen, Flemming Agerskov Christensen, direktør for Ungdomsbo samt Claus Peder Aanum, hovedbestyrelsesformand i Ungdomsbo.

I uge 36 begynder byggemodningen af det areal, der kommer til at hedde Kystvænget i Sædding. Derefter påbegyndes opførelsen af 32 lave dobbelthuse

Hent artiklen som PDF her

UDVIKLING – Efter fem års forarbejde og efter en sejr til lokalrådet, som ikke ønskede højhuse i området, var der fredag den 19. august endelig første spadestik til 32 nye, lave boliger i Sædding. Det grønne område vil få navnet Kystvænget, når det er bebygget. Det blev en varm og festlig dag, hvor selv borgmester Jesper Frost Rasmussen tog sig tid til at være med.

 Sådan ser et første spadestik ud sådan set lidt fra dronehøjde.

Sådan ser et første spadestik ud sådan set lidt fra dronehøjde.

Første taler var hovedbestyrelsesformand Claus Peder Aanum fra Ungdomsbo. Han glædede sig over den store interesse for byggeriet.
”Vi har været fem år undervejs med det her. Men det vil nok tiltrække mange, også børnefamilier, med den gode beliggenhed så tæt ved kysten. Så vi forventer mange nye medlemmer, måske endda borgmesteren,” lokkede han med et smil.

Boliger til alle
Jesper Frost Rasmussen takkede for invitationen og var oprigtigt glad for udsigten til 32 nye udlejningsboliger i Sædding:
”Vi får 32 topmoderne boliger på et af de mest attraktive steder i Esbjerg Kommune, kun et stenkast fra Sædding Strand. Det er et areal, der nok har været brugt mest til hundeluftning og små gåture, men nu kommer der boliger,” bemærkede han.
”Nogle steder i landet er byggeriet gået i stå, men her lykkes det. Og vi har brug for boliger i alle prisklasser. Det støtter også de virksomheder, der har brug for arbejdskraft. Og den blandede by, man taler så meget om i Danmark, kan vi lave i Esbjerg. Det bliver dobbelthuse med terrasse, både for ældre, der har solgte huset og for børnefamilier,” tilføjede han.
Byggeriet vil gå i gang i uge 35 eller 36, fortæller Ungdomsbos direktør Flemming Agerskov Christensen. Det kommer med byggemodning og alt andet inklusive til at koste 70 millioner kroner.
Boligerne bliver fra 95 til 115 kvadratmeter i størrelse, og den billigste husleje kommer til at ligge på cirka 8000 kroner plus forbrug.
Husenes højde er maksimalt 3,7 meter. Tagene skråner let og er beklædt med tagpap.

Nillers Pølsevogn var et populært islæt ved begivenheden. De kolde sodavand var også populære på den meget varme dag.

Nillers Pølsevogn var et populært islæt ved begivenheden. De kolde sodavand var også populære på den meget varme dag.

Tekst: Finn Arne Hansen
Foto: Claus Brinch-Danielsen

Tekst:

Relaterede artikler

Top