Tilflytteren Dorthe vil forkæle fødderne og vokse dine ben

Fodplejer Dorthe Eriksen, Hjerting. Copyright Finn Arne Hansen, Hjerting Posten

Fodplejer Dorthe Eriksen fra Varde kom til Hjerting, da hun blev ramt af Amors pil

Hent den originale artikel fra avisen her

IVÆRKSÆTTERI – Som helt ung arbejdede Dorthe Eriksen, 48, på forskellige fabrikker i og omkring Varde, men ret hurtigt fandt hun ud af, at hun hellere vil arbejde med mennesker. Det – og kærligheden – har nu gjort hende til lægeeksamineret fodplejer med egen klinik på Irisvænget 17 i Hjerting.
”Jeg flyttede hertil for halvandet år siden, fordi min kæreste bor her, så nu har jeg både min søn Andreas på 24 år og et par bonusbørn, Tino og Noah,” fortæller hun med et stort smil.
”Da jeg fik min søn som 24-årig, begyndte jeg at tænke på at få en sundhedsuddannelse. Så først tog jeg en uddannelse som SSH, altså social- og sundhedshjælper, som det hed dengang. Så læste jeg videre og blev SSA, social- og sundhedsassistent,” fortæller hun.
Hun fik arbejde i det offentlige sundhedssystem, først som personlig hjælper, senere i andre stillinger. Og hun kunne lide det.
”Jeg fik smag for det. Jeg kan godt lide at hjælpe andre til at få det bedre,” fortæller hun.
Men efter en nedtur med stress begyndte hun at tænkte i nye baner.
”Jeg kunne mærke, at jeg gerne ville arbejde med én til én-kontakt, at hjælpe ét menneske ad gangen med fokus på én del af kroppen. Og det blev fødderne.”
”Nogle kommer med problemer, de skal have løst, andre ønsker måske en halv til en hel times velvære. Det er også livskvalitet. Jeg kører også gerne ud til patienter, der ikke er mobile,” fortæller Dorthe.

Henviser til egen læge

Fodpelejer Dorthe Eriksen, Hjerting. Copyright Finn Arne Hansen, Hjerting Posten

Hvis Dorthe Eriksen observerer noget, som en læge bør kikke på, beder hun patienten opsøge egen læge.

Hvis hun opdager noget, som folk bør gå til læge med, for eksempel et modersmærke under foden eller tegn på diabetesproblemer, beder hun folk henvende sig til deres egen læge. Der er klare grænser for, hvad en fodplejer må.
”Iøvrigt kunne jeg godt tænke mig et samarbejde med en lokal fodterapeut, så vi kunne henvise kunder til hinanden, når det er relevant,” siger Dorthe.
For at have lidt mere at byde på i klinikken sælger hun også Gehwol-produkter. Og hun har taget kurser hos Skønhedshuset i Vejle, så hun kan tilbyde voksbehandling og farvning af vipper og bryn.
”Med voksbehandling kan jeg blandt andet hjælpe folk, der lider af stærk hårvækst. Det kan være mænd, der vil af med hår på ryggen inden ferien eller kvinder, der vil have vokset benene,” fortæller hun.
Dorthe Eriksen er medlem af SADF, Sammenslutningen af Danske Fodplejere og er omfattet af foreningens forsikringsordning.

Tekst og foto: Finn Arne Hansen

Tekst:
Tags

Relaterede artikler

Top