Stort gravearbejde i Hjerting risikerer en måneds forsinkelse

OMKØRSEL – Godt begyndt er halvt fuldendt, men foreløbig går det lige omvendt for det store gravearbejde i centrum af Hjerting.

Først blev starten på udgravningen under Strandvejen forsinket en uge af en manglende gravetilladelse, og nu kan totalspærringen af vejen ved Hjerting Badehotel risikere at blive forlænget med en måned oveni.

Den oprindelige plan var at spærre helt af ved hotellet fra 15. januar og cirka to uger frem. Derefter skulle der åbnes for biler i én vejbane med lysregulering, så trafikken kunne køre begge veje. Men nu viser det sig, at man måske må holde vejen helt lukket i en længere periode.

”Udfordringen er nogle anlægstekniske forhold, som gør, at vi skal vurdere, om det er ansvarligt at holde vejen åben af hensyn til sikkerheden for entreprenørens folk,” forklarer projektleder Anders Hestbech fra Din Forsyning.

Måske en måned mere

”Så spørgsmålet er, om vi kan have trafik kørende på strækningen hen mod Toftevænget, eller der bliver tale om fuld afspærring. Hvis der skal spærres helt af, så snakker vi i værste fald en måned mere – altså hen til 9. marts. Men så er vi også helt færdige, og asfalteringen er på plads igen.”

Selvom projektet har været planlagt og meldt for flere måneder siden, afviser projektlederen, at forsinkelsen skyldes overraskelser, som kunne have været undgået.

”Det er vel bare sådan, virkeligheden ofte er. Især i et område, hvor vi i planlægningsfasen godt har vidst, at det var lige til grænsen. Vi graver jo ikke vejen op, mens vi planlægger, men f. eks. kan jordbundsforhold eller en ledning, der ligger bare en halv meter til den ene eller anden side i forhold til det registrerede, betyde meget. Specielt her, hvor det er meget snært med plads – især på den første strækning,” påpeger Anders Hestbech.

Den endelige afklaring af evt. længere fuldspærring var ikke på plads inden avisens deadline, men ventes i løbet af nogle dage. Hvis det bliver aktuelt, vil Din Forsyning også ændre datoer på skiltningen, så man kan følge med her.

Hovedplanen holder

”Det er jo træls for folk, hvis det bliver nødvendigt, men heldigvis fungerer omkørslen fint,” siger Anders Hestbech, som oplyser, at den overordnede tidsplan holder endnu.

”Vi regner med at blive færdig til juni på Strandvejen og Plantagevej, hvorefter vi går i gang med sidevejene – men det er selvfølgelig med forbehold, hvis vi f.eks. får en måned med hård frost.”

 

Tekst:

Relaterede artikler

Top