SGI Fodbold på jagt efter otte millioner til klublokaler

Fra præsentationen af projektet. T.v. ses næstformand Lars Strandby sammen med formand Niels Brinch.

SGI vil bygge sportscafé med udsigt over fodboldbanerne

BYGGEPROJEKT – Medlemmerne af SGI Fodbolds ny erhvervsklub De Rød-Hvide havde kun ros til overs for det projekt, som bestyrelsen søndag den 5. maj præsenterede klubbens medlemmer for: Et nybyggeri på 360 kvadratmeter til mellem seks og otte millioner kroner, som skal rumme en sportscafé med udsigt over fodboldbanerne, klublokaler og meget andet.
2000-3000 aktive vil kunne få glæde af faciliteterne, og det gælder også håndboldspillerne.
”Det skulle være startet for 48 år siden, det er helt rigtigt,” lød en kommentar fra salen.
Formand Niels Brinch og næstformand Lars Strandby præsenterede projektet. De fortalte, at de satsede på, at kommunen spytter i kassen med 75 procent af beløbet, og at fonde samt klubben selv kan levere resten. De håber, at byggeriet kan være overstået på to et halvt år.
”Vi mangler et identitetssted, et klubhus,” forklarede Niels Brinch.

De nye lokaler bygges oven på de eksisterende.

De nye lokaler bygges oven på de eksisterende.

”Vi kan ikke hænge noget op i fælleslokalerne. Men ved at låne billeder af de tre landsholdsspillere, vi har skabt og ved at fortælle historierne om dem, kan folk se, at selv om man starter i en landsbyklub, så kan man godt ende på landsholdet,” tilføjede Lars Strandby med henvisning til landsholdsspillerne Michael Braithwaite, Allan Nielsen og Michael Schønberg.
Penge fra spillersalg
Når klubben selv har kunnet lægge lidt penge til side, så skyldes det en strategisk beslutning om ikke at klatte de indtægter væk, de får på at sælge spillere til andre klubber. Det skyldes også, at klubben efter UEFAs regler får en sum, når en af spillerne skifter til en ny klub i udlandet. For eksempel fik SGI Fodbold 125.000 kroner, da
Michael Braithwaite sidst blev handlet til Toulouse.

Tekst og foto:
Finn Arne Hansen

Tekst:

Relaterede artikler

Der er lukket for kommentarer.

Top