Sæddings egen ildsjæl kan bare ikke lade være

Claus Brinch-Danielsen påstår selv, han er ved at drosle ned, men alligevel er han på fuld tid med at hjælpe andre

Hent artiklen som PDF her

GO’ ENERGI – Lige nu kører en række foreninger i Esbjerg en foredragsrække om ulighed i sundhedssystemet. Fuldt hus med 140 tilhørere til første foredrag vidner om, at det allerede er en succes.
Bag den står blandt andre Claus Brinch-Danielsen fra Sædding – ja, hovedkraften ville mange nok sige. For når Claus sætter sig noget i hovedet, så starter han gerne sin pc klokken tre om natten for at få noget fra hånden. Han er en ildsjæl, og det har JydskeVestkystens dommerkomité også netop nomineret ham som.
Om han eller en af de tre andre nominerede får titlen på den store festaften i Musikhuset Esbjerg, ved vi af gode grunde ikke, men vi syntes bestemt, han lige skulle i den lokale avis med et lille portræt – trods hans ihærdige og forgæves protester.
Vi har sat ham stævne i Træfpunkt Sæddings kontor og aktivitetslokale i Sædding Centret, hvor masser af huskenoter vidner om, at her sidder en travl mand. Det gør også de mange opsøgende besøg ved skrivebordet. Træfpunkt Sædding, der arrangerer alt fra krolf til gåture, it-hjælp og indkøbshjælp under Corona-krisen, er i dag den aktivitet, han bruger mest tid på. Faktisk mener han selv, at han nu, efter at have droslet ned, kun er på fuld tid, hvis man inkluderer alle aktiviteter.

700 træfpunkt-frivillige
Træfpunkt blev stiftet for fem år siden på resterne af projektet Sædding Ådal på Toppen. Nu er der ikke færre end 700 frivillige. Træfpunkt er en kontingentfri forening, så der er egentlig ingen medlemmer. Men tilmelder man sig en af de mailinglister, der sender nyt om bestemte interesseområder, tæller man med i flokken og får tilsendt mails om det, man interesserer sig for at deltage i, populært sagt.
”Hvor jeg har det med frivilligt arbejde fra? Jeg plejer at sige, at det vist er genetisk bestemt – der ligger nok en lille orm og vrikker. Og så er jeg en blanding af en sønderhoning og en sønderjyde. I slægtsbogen, der går tilbage til 1512, fortælles der da også om kirkeværger, brandinspektører, gildebrødre, logebrødre og så videre. Og min bedstefar, Engelhardt Danielsen, der stammede fra Frederikshavn, var faktisk med til at stifte Fiskernes Fagforening i Esbjerg,” fortæller han.

Fotointeresseret
Og så tager vi en snak med fotoentusiasten Claus om kameraudstyr. Og om en Nikon-app, der kan flytte billeder fra hans Nikon D750 til hans mobiltelefon. Den virker nu, til undertegnede redaktørs store begejstring. Det gør den flittige avis-freelancer mere effektiv i felten.

Tekst og foto: Finn Arne Hansen

Tekst:

Relaterede artikler

Top