Så er udsigt til masser af liv i Jon og Dittes hus igen

Endelig er der genåbnet, og kulturlivet kan blomstre atter i Hjerting. Stjernetrompetist Per Nielsen giver til efteråret koncert i kirken

Hent hele artiklen som PDF her

KULTURLIV – I lighed med alle andre aktivitetshuse har Jon og Dittes hus været hårdt ramt af coronanedlukningerne og forsamlingsforbuddet gennem over et år nu. Det har betydet, at udlejningen forståeligt nok har været helt gået i stå, og huset har ikke haft mulighed for at få del i nogle af de mange støtteordninger. Bestyrelsen og alle de aktive er dog nu forhåbningsfulde og ser lyst på fremtiden og håber derfor på fulde huse til familiefester og arrangementer efter sommerferien, lyder det fra Klaes Sørensen.
Butterfly-arrangementerne starter allerede fra september og har atter kirkekoncert på menuen den 31. oktober.

Gode foredragsnavne
De Butterfly-arrangementer, der arbejdes på at få sat datoer på, er i år:
Jørgen Dickmann: Sanatoriets historie, Sten Kirk Larsen: Mit liv på solsiden, Tom Vestergård: Myrthuegård med mere, Heidi Newlands: Min afrikanske passion, Laurids Tørnæs: Mit livs eventyr samt en sangeftermiddag med Halfdan og Otto.
Flyers om disse arrangementer vil kunne hentes i Meny og Rema 1000 fra 1. august.

Plan om lokalkalender
Der arbejdes også med de traditionelle arrangementer Jul i Hjerting og julebanko.
”Desuden er vi langt med planerne om en lokal Hjerting-kalender til udgivelse i efteråret – måske en julegaveide? Bak op om dit lokale kulturhus gennem sponsorater og tilmeldinger til vore arrangementer. Følg os her i Hjerting Posten og på www.jonogditteshus.dk,” lyder opfordringen fra Klaes Sørensen

Per Nielsen
Og så lidt om kirkekoncerten med Per Nielsen den 31. oktober 2021. Danmarks mest populære trompetist, til daglig solotrompetist i Sønderjyllands Symfoniorkester, har i de senere år samlet fulde huse rundt om i landets kirker og koncertsale. Han er til daglig ansat i Sønderjyllands Symfoniorkester, hvor han har været solotrompetist igennem over 22 år. Sideløbende hermed har han haft en betragtelig solokarriere med koncerter over det ganske land.
Han er med sine 14 CD-udgivelser og over 400.000 solgte cd’er Danmarks mest sælgende trompetist nogensinde. Hjemme på væggen i Sønderborg hænger ni guldplader samt tre platinplader som bevis!

Koncerter ofte udsolgte
Per Nielsens koncerter er oftest udsolgte – både på grund af det store cd-salg, men formentlig også fordi Per Nielsen formår at skabe en ganske særlig atmosfære ved sine koncerter. Akkompagnatør på disse koncerter er vel Danmarks bedste på sit felt – nemlig Carl Ulrik Munk-Andersen.
Per Nielsen formår som få at spille med respekt for kirkerummet populære numre som Hallelujah, En dejlig dag og Can You Feel the Love Tonight. På repertoiret er desuden populære klassikere som O mio babbino caro af Puccini, Jesus bleibet meine Freude af Bach og Ave Maria af Schubert. Et fast nummer i koncerten er endvidere Amazing Grace.
Alle numre kædes sammen med hans hyggelige sønderjyske lune.
Billetten koster 250 kroner, og der er mulighed for at bestille buffet efterfølgende på Hjerting Badehotel for 250 kroner.
Traditionen med en kirkekoncert i starten af marts genoptages forhåbentlig i 2022.
-fina

Tekst:

Relaterede artikler

Top