Rikke skal give Venstre en lokal stemme i Folketinget

Rikke Tangaa, der har slået sine folder i Tarp og nu bor i Andrup, skal støvsuge Esbjerg og Fanø for stemmer for at komme i Folketinget for partiet Venstre

Hent artiklen fra avisen som PDF her

POLITIK – Da Ulla Tørnæs pludselig meddelte, at hun ikke genopstillede, måtte Venstre i Esbjerg og på Fanø i al hast finde en ny folketingskandidat. Det blev Rikke Tangaa, der boede i Tarp, til hun var 12 år. Nu bor hun i Andrup, er meget interesseret i iværksætteri, landdistrikternes forhold og familiepolitik. Så nu står hun med Ullas fakkel og skal føre den videre.
Det er en tung arv at løfte?
”Ja, det må man sige. Og på meget kort tid. Men jeg vil læne mig op ad hendes måde at arbejde på. Men jeg tør godt love, at vælgerne får en ægte Esbjerg-pige, der tør tage de nødvendige kampe,” siger hun.
Hun giver et eksempel:
”i Lokalrådet for Skads-Andrup har jeg været med i kampen for et multihus, og lige nu er vi 40 familier, der kæmper med Esbjerg Kommune, som vil udlægge 300 hektar jord øst for motorvejen, hvor vi bor, til erhvervsområde.”
Det må være svært for dig, som er fra et erhvervsvenligt parti? Det er jo et oplagt område til erhverv.
”Jeg vil ikke stå i vejen for udviklingen, men vi skal også tænke på de mennesker, der bor der, så de kan kom ordentligt videre.”

Mærkesager
Hvilke mærkesager har du?
”Med min baggrund er det selvfølgelig landdistriktsspørgsmål, men jeg brænder også for at hjælpe de små og mellemstore virksomheder. Det er utroligt vigtigt at bevare dem og at give plads til iværksætterne. Det skal være let at starte op. Og så er der familiepolitikken. Man skal skabe gode rammer på arbejdsmarkedet. Det smitter positivt af på familielivet,” slutter Rikke Tangaa.

Blå Bog Rikke Tangaa

  • Født og opvokset i Tarp, er født 31. marts 1973 og dermed 49 år
  • Er gift og har tre børn
  • Bor nu i Andrup
  • Er uddannet som materialist
  • Har arbejdet med salg i mange sammenhænge, blandt andet som direktør for Ribe Esbjerg Herre Håndbold, hos Rosendahl og danbolig Esbjerg
  • Er nu selvstændig erhvervsrådgiver og underviser, blandt andet på AMU Kolding, AMY Syd og Erhvervs Akademi Esbjerg
  • I sin fritid dyrker hun fitness, opsøger oplevelser i naturen og er aktiv i det lokale foreningsliv

 

 

 

 

Tekst:

Relaterede artikler

Top