Nyt kirkeskib til Hjerting kirke

Tirsdag d. 20. september 19.30 indvies Hjerting kirkes nye kirkeskib. Eller kirke-kane, skulle man måske rettere sige

For det drejer sig om en model af den fiskerbåd, der bærer byens navn, og som vi har nogle stykker liggende af i vandkanten nedenfor kirken.
Den nye kane er af samme størrelse som den gamle kutter E 150, der i forvejen hænger i kirkens våbenhus og de to skibe kommer til at hænge lige i forlængelse af hinanden.


Tanken om et nyt kirkeskib opstod i menighedsrådet kort tid efter kirkens 25-års jubilæum, så den har være længe undervejs.
Hjertingkanen er en gammel bådtype, der har været i brug her fra Hjerting Strand og ikke inde i opkomlingen Esbjerg. Det er kanen, der er på de gamle fotos og den bådtype, som ”Hjertingfiskeren” og hans makkere har fisket fra. Med Hjerting Kanelaug er der kommet ny bevidsthed om, at den bådtype hænger sammen med byens historie.
Menighedsrådet kontaktede Hjerting Kanelaug, der blev meget begejstrede for ideen. I den sidste ende blev det en fynbo, Jørgen Sten Hansen, der kom til at bygge den fornemme skibsmodel, der nu kommer til at hænge i våbenhuset. I samme omgang er den gamle kutter E 150 også blevet frisket lidt op.Et kirkeskib skal være en model af en båd, der rigtigt har eksisteret, så kanen kommer til at bære navnet ”Ditte” som en af de kaner, der ligger ved Hjerting Kanelaugs klubhus.

Fejring for alle
Ophængningen skal selvfølgelig fejres. Og det bliver tirsdag d. 20. september kl. 19.30. Alle er velkomne. Først vil vi gå i kirken og få skibet afsløret. Vi kommer nok ikke ligefrem til at knuse en flaske på stævnen, men noget festlighed skal vi have. Efter at vi har været i kirken, går vi i lokalerne, hvor medlemmer af Hjerting Kanelaug vil fortælle om Hjertingkanen og kutter E 150, skibsbyggeren vil fortælle om sit arbejde og Arne Mårup sige lidt om kirkeskibe. Der er champagne og kransekage – og alle er velkomne! Tilmelding er ikke nødvendig.

Hjerting kirkes menighedsråd

Tekst:

Relaterede artikler

Top