Nyt HIF Sport- og Kulturhus skal nu sparkes helt i mål

Illustrationer: Krogh Arkitekter

KLUBHUS – Det har været mange år undervejs, men i løbet af nogle måneder skulle spaden gerne stikkes i jorden for det nye Hjerting Sport- og Kulturhus.

Hjerting Idrætsforenin­g (HIF) har finjusteret projektet og indretningen af huset med et samlet budget på ca. 15 mio. kr. og indledt slutspurten i jagten på de omkring 1,5 mio. kr., der mangler.

”Vi sætter fuld gas på at få de sidste penge hjem nu. Vi har en række folk fra fodboldafdelingen, som er helt klar og går i sving nu, og vi har også forhandlinger med nogle større bidragsydere, som er os positivt stemt,” oplyser formanden for HIF, Villy Grøn.

Han ser meget optimistisk på mulighederne for at få sparket de sidste penge i mål for projektet, der vil give et stort løft for klublivet i foreningen. Detailprojektereringen har betydet, at budgettet måttet justeres op fra det tidligere tal på 13,4 mio. kr., der allerede var i hus.

”Det er et stort hus med mange funktioner og mange dyre rum,” forklarer Villy Grøn om stigningen og forsikrer, at nu bliver det heller ikke dyrere, selvom byggebranchen er rødglødende for tiden.

Vil se pengene i kassen

”Vi har faktisk tilbud, som ligger og venter på os. Så vi er sådan set klar, men skal bare være sikre på, at pengene er i kassen, så vi ikke kommer ud på dybt vand”.

Esbjerg Ingeniørerne, der ejes af Hjerting-manden Finn Bojsen og familie, er rådgiver på projektet, mens Krogh Arkitekter fra Hjerting har slået stregerne.

I forhold til første skitseoplæg er der blevet rykket lidt rundt på elementerne både udvendigt og indvendigt. F.eks. bliver der nu tre tennisbaner i stedet for fire, men til gengæld bliver den ene en kunststofbane, og klubhuset er rykket helt frem i tæt kontakt med fodboldbanen.

Der bliver også afsat plads til f.eks. beach volley bane og andre nye aktiviteter i fremtiden.

”Tanken er, at vi ikke lukker for nogle funktionsmuligheder, som vi måske ikke lige har brug for i dag. Der er tænkt stor fleksibilitet ind, og om 15 år kan det være nogle helt andre ting, man gerne vil i og omkring huset,” siger Villy Grøn.

Indvendigt er grundplanen justeret, så fitnessafdelingen er blevet større på bekostning af caféområdet, og der kommer også et separat rum til spinningcykler. Fitnessredskaber er ikke regnet med i budgettet, men den regning ser man også fortrøstningsfuldt på.

Mere plads til fitness

”Vi er blevet anbefalet at lave mere plads til fitness. Og selvom der er sat mindre af til café, så er der stadig et relativt stort område i ét stort rum med fleksible skydedøre. Så kan vi have flere aktiviteter på én gang eller ét samlet rum,” forklarer formanden.

Målt på kvadratmetre er der faktisk også lidt mere plads i fællesrummet nu, nemlig 225 kvm, fordi man har sløjfet et tidligere VIP-rum. Og det er stadig tanken at skabe et ’forsamlingshus’ for hele Hjerting.

”Grundlæggende har vi jo en idé om, hvad der skal ske i huset. Men hvis andre har gode ideer og gerne vil samle folk, gør det en kæmpe forskel, om vi kan lave det her store rum eller ej. Hele tankegangen er at kunne sætte det op til forskellige aktiviteter – f.eks. kræver vores folkedansere noget plads, og gulvet er også forberedt til det. Det skal være så fleksibelt som muligt – det synes vi, er den store styrke i det her,” understreger Villy Grøn.

Måske måneder nu

Han tør endnu ikke gætte på tidspunktet for første spadestik, men er meget optimistisk.

”Man ved selvfølgelig aldrig helt med sådan en stor proces som den her – alle de små ting skal jo også på plads. Men nu snakker vi måneder, hvor vi før har snakket år.”

Tekst:

Relaterede artikler

Top