Nyt åbent keramikværksted hos Galleri Jon i Hjerting

KREATIVITET – Galleri Jon i Hjerting har nu lanceret et nyt, åbent keramikværksted. Her kan alle komme lige ind fra gaden og slippe kreativiteten løs med udsmykning af keramik.

En hel reol med jomfrueligt hvide keramikting står klar til at blive udvalgt og udsmykket med folks eget design og farvevalg.

”Det er et sted, hvor man kan komme ind og male – ikke et kursus, men et åbent værksted for alle, hvor vi så kan give nogle gode råd,” forklarer indehaver Tina Asmussen fra Galleri Jon.

Værkstedet har tyvstartet i efterårsferien, men fremover bliver det et tilbud hver fredag og lørdag i galleriets åbningstid eller efter aftale.

Når værket er malet færdigt, afleverer man det til den afsluttende glasering og brænding i ovnen på galleriet, hvor man kan hente det efter en uges tid.

Alle kan være med

”Man kommer ind, vælger en ting og så sætter man sig ned og maler. Det er godt for fordybelsen og fantasien. Men det kan også bruges til venindetræf, polterabend eller andet – alle kan finde ud af det,” understreger Tina Asmussen.

Og der er god gang i penslerne hos kreative sjæle i alle aldre, da Hjerting Posten kigger forbi.

”Der findes lignende værksteder i f.eks. Aalborg og København, hvor også mange unge – måske studerende – slapper af med det. Der findes så mange dygtige mennesker, som kan lave noget smadderflot. Det bliver meget flottere, end man selv regner med, og bagefter kan keramikken bruges i husholdningen, som gave eller som pynteting,” foreslår den kreative indehaver.

Butikken kører videre

Tina Asmussen understreger, at butikken med tøj, gaver og brugskunst stadig er i fuldt vigør og fortsætter uændret.

”Nu er der bare kommet en ny mulighed for at komme ud til en aktivitet, som ikke er dyrere end en biografbillet. Og med tiden vil jeg også selv udtrykke mig på keramik udover mine malerier på lærred,” fortæller Tina Asmussen.

Tekst:

Relaterede artikler

Top