Lær at male hos Jons Galleri

MALEKURSUS – Hvis du går med en kunstmaler i maven, kan du nu få hjælp hos Jons Galleri i Hjerting.

Indehaver Tina Asmussen har netop afholdt det første malekursus, som skal hjælpe folk med at få hul på teknikken og glæden ved at arbejde med lærredet.

”Jeg har haft mange folk, der har spurgt undervejs, om jeg lavede kurser, men nu er jeg også ved at være klar. Jeg har malet i 13-14 år, så nu kan jeg godt lære dem det, jeg bruger selv,” fortæller Tina Asmussen.

”Og jeg vil have en meget praktisk tilgang til det. Det bliver meget med at lave noget med penslen det meste af tiden, og der bliver ikke så meget teori.”

I denne omgang bliver der tale om en-dagskurser, hvor man er i gang syv-otte timer. Der bliver maksimalt seks kursister per hold, og i skrivende stund er der et par ledige pladser til søndag den 4. og mandag den 5. september. Prisen er 1250 kr. inklusive materialer.

”Jeg vil gerne have fat i dem, der gerne vil i gang med at male, men står og ikke rigtig tør bruge penslen, så de går lidt i stå. De vil simpelthen få en masse øvelser, så de ikke står og nøler,” forklarer Tina Asmussen.

”Vi glemmer alle regler og hvordan, man bør gøre. Det gælder bare om at blive glad for at male, få lyst til mere og få det integreret i sit liv. Man slapper jo utroligt godt af med at male.”

Tina Asmussen åbnede sin butik i Påsken for fem år siden i det tidligere Hjerting Bibliotek i Jon & Dittes Hus efter at være stoppet som børnehaveklasseleder på Fourfeldtskolen.

Galleristen understreger, at der ikke trappes ned på vareudbuddet, selvom hun planlægger flere kreative kurser i fremtiden. Udover egne malerier har hun også fået kunstnere som bl.a. Lars Bolderselv og Pernille Iversen ind.

 

Tekst:

Relaterede artikler

Top