Ny skolestruktur på plads – igen

Hele artiklen i PDF-format

SKOLEDISTRIKTER – Slutresultatet kan vi lære at leve med, men den politiske proces er til absolut dumpekarakter.

Sådan kan man sammenfatte holdningen hos de lokale skolebestyrelser efter endnu en ændring af Esbjerg Kommunes skoledistrikter ovenpå høringsfasen. Her blev der spurgt til ni distrikter, men nu ender det med syv uden en ny høring.

Det har udløst skarp kritik af processen. For enkelte er dumpekarakteren så lav, at man har svært ved at se sig selv i fremtidens samarbejde med politikerne.

Høring uden mening

”Det er rigtig ærgerligt, at der nu kommer endnu en ændring. Vi afgav vores høringssvar på nogle helt andre betingelser, så vores høringssvar giver ikke længere mening. På den måde er vi faktisk slet ikke blevet hørt,” siger Louise Andersen, formand for skolebestyrelsen på Ådalskolen.

”Politikerne driver gæk med lederne – det er mangel på respekt for dem og lærerne, og det vil gå ud over motivationen.”

Ådalskolens formand er så ked af processen, at hun nu drager sin egen personlige konsekvens.

”Jeg er meget mismodig og har ikke længere lyst til at være en del af det her, så jeg genopstiller ikke. Det er ikke folkets skole det her – det er politikernes skole,” lyder den hårde kritik fra Louise Andersen.

I det oprindelige forslag skulle Ådalskolen høre sammen med Fourfeldtskolen, og de får nu selskab af Vitaskolen i det nye Skoledistrikt 5 med Jan Lagoni Jacobsen som den overordnede leder.

Hjerting Skole gik oprindeligt fri af flere sammenlægninger efter fusionen med Nordvangskolen, men får nu selskab af Sønderrisskolen og Bryndum Skole i det nye Skoledistrikt 1, der får Torben Mørup som overordnet leder.

Holdt for nar

Fra Bryndum Skole lyder der heller ikke mange roser til politikerne.

”Vi føler os godt og grundigt holdt for nar på mange måder. Vi skulle selv snuse op i starten, at det her var på vej, og vi skulle selv snuse op, at det blev ændret igen,” siger Jesper Paarup Blicher, formand for skolebestyrelsen på Bryndum Skole.

”Alle kræfter er blevet brugt på politik i stedet for det interne arbejde. Der er gået mange mandetimer tabt, som kunne være brugt til at implementere skolereformen, der også rummer mange gode tiltag. Men nu er vi banket tilbage til stenalderen, og det her er jo en besparelse – uanset hvad man kalder det,” siger Jesper Paarup Blicher.

En ny sammenlægning

På Hjerting Skole er man skuffet men glæder sig til at kunne tænke på børnene og hverdagen igen.

”Det er rigtig ærgerligt, at vi ikke fik lov at stå selv. Vi har jo lige haft en sammenlægning, hvor vi var igennem det hele, og vi har netop fået en fabelagtig kvalitetsrapport fra kommunen,” siger skolebestyrelsesformand Mette
Lorenzen, Hjerting Skole.

Fokus på børnene

”Men nu ser vi fremad – vi kan lære af Bryndum og Sønderris og selv bidrage med noget den anden vej. Og så trænger der altså til at komme fokus på børnene nu. Der har været alt for mange politiske dagsordener.”

 

 

 

 

Ny privatskole på vej i Hjerting?

Den seneste tids ændringer på skoleområdet – og ikke mindst den politiske håndtering af dem – kan afføde planer om en ny privatskole i Hjerting-området.

Det mener i hvert fald en af de hårdeste kritikere af processen, formanden for skolebestyrelsen på Ådalskolen, Louise Andersen.

”Jeg forventer, at der indenfor kort tid starter en privatskole op i Hjerting – det kan kun være et spørgsmål om tid.”

Er du bekendt med konkrete planer?

”Det vil jeg helst ikke udtale mig om,” siger Louise Andersen.
”Men det skulle undre mig meget, hvis ikke nogen tager initiativ snart.”

De andre skolefolk, Hjerting Posten har talt med, deler harmen over den politiske proces, men ingen af dem har hørt om planer for en privatskole.

 

 

Tekst:

Relaterede artikler

Top