Nu vil Jill passe sin egen pub i Varde og gå ned på halv tid

Pub Kaktus-forpagter Jill Kristensen, 61, vil gerne ned fra 70 til 35 timer om ugen

Hent artiklen som PDF her

SKÅL – Ejendommen med Pub Kaktus i skiftede ejer, og forpagtningsaftalen udløber den 1. oktober. Så for Jill Kristensen, der i fem år har være hele Hjertings værtinde i Pub Kaktus, var det en nem beslutning at stoppe nu. Hun har nemlig også sammen med sin mand pubben Det lille Apotek i Varde, som hun nu vil nøjes med at passe. Den købte de for tre år siden.
”Så går jeg fra fuld tid på 70 timer om ugen til halv tid, 35 timer om ugen,” siger hun med et grin, da vi stikker hovedet ind efter en kølig Hof og en lille snak.
Coronaen har også skubbet til beslutningen. Den gav meget færre unge gæster, for de kunne jo ikke fortsætte deres fest i Esbjergs bymidte. Og de plejede at lægge en hel del kroner i pubben. Hverdagsgæsterne har været trofaste. Og Hjerting Badehotel har været flink til at sende kunder i hendes retning (ikke med i den trykte artikel, red.).

Ny forpagter på vej
Hun beroliger os med, at der er en ny forpagter på vej, og at de unge er på vej tilbage, så vi koncentrerer os om hende.
Jill, der er uddannet kok, kom ind i branchen på grund af en flytning til Alanya i Tyrkiet.
”Vi syntes, der manglede et samlingssted for de danske og skandinaviske turister dernede, så vi åbnede Molly’s Pub. Den eksisterer stadig, den er bare rykket ind på et hotel. Den er nok stadig populær,” fortæller hun.

Børnebørnene trak
I løbet af de seks år i Alanya blev hun mormor, og så trak børnebørnene og Pub Kaktus dem hjem. De hørte tilfældigt, at pubben var ledig. Hun tog hjem og så på den, og rejste så tilbage.
”Jeg drømte, at vi fik den og holdt reception,” fortæller hun.
Og sådan blev det, for den første i køen sprang fra.
På pubben har Jill indført forskellige aktiviteter. En af dem er at Drikke Dato.

Hvert af de 290 ølkrus i loftet er et bevis på, at ’indehaveren’ har drukket 10 store fadøl på samme dato.

Hvert af de 290 ølkrus i loftet er et bevis på, at ’indehaveren’ har drukket 10 store fadøl på samme dato.

”Her i dag fredag kommer der 10 piger, der skal prøve det. Det gælder om at drikke 10 halvliters fadøl på samme dato. Så får man et krus i loftet. Dem er der 290 af lige nu,” fortæller hun og peger.
”Rekorden blev sat af en fyr, der drak dem på en time og 24 minutter,” tilføjer hun.
Hvis den ny forpagter ikke vil videreføre dette, tager hun krusene med til Varde.
Hendes farvel til Hjerting bliver for stamkunderne.

Tekst og foto: Finn Arne Hansen

Tekst:

Relaterede artikler

Top