Nicolai K. går fra Formel 3 til GT-3

Den unge racerkører fra Hjerting skal som et af tre unge talenter være med i Bentley Motorsport Academys ny team

Hent hele artiklen som PDF

RACE – I 2020-sæsonen kommer den 20-årige Nicolai Kjærgaard fra Hjerting til at køre GT-3. Skiftet kommer efter fire år i Formel 2-, 3- og 4-biler. I den ny klasse kommer Nicolai K. til at køre for Bentley Motorsport Academy, et initiativ fra Bentley, der promoverer og træner unge kørere. I alt er der udvalgt tre kørere for sæsonen ud af otte oprindelige kandidater. De nye teamkammerater er engelske Frank Bird, som Nicolai tidligere har kørt med i Formel 2, og skotske Euan McKay.

De tre udvalgte racerkørere, der skal køre for Bentley: Nicolai Kjærgaard (t.h.), Frank Bird og Euan McKay.

De tre udvalgte racerkørere, der skal køre for Bentley: Nicolai Kjærgaard (t.h.), Frank Bird og Euan McKay. Foto: Presse.

Skiftet kommer efter to sæsoner hos Carlin Motorsport, hvor den unge vestjyde vandt sølv i det britiske Formel 3. Henover sæsonen vil de unge racerkørere have adgang til medietræning og træning som ’brand ambassadør’. De vil desuden få simulatortræning, praktiske og teoretiske ingeniørkurser og kontakt til en mentor blandt en af Bentleys professionelle kørere – alt sammen som en del af programmet hos Bentley Motorsport Academy.
I løbet af sæsonen vil der være fem løb i serien GT Europe Endurance Series, en række løb, der presser både biler og kørere til det yderste. Udover løbene kommer de unge kørere også til at deltage i officielle tests for Bentley på legendariske baner som Spa, Monza, Silverstone og Nürburgring.
Nicolai K. ser frem til sæsonen:
”Nu går mine ambitioner mod at skabe nogle gode resultater i form af podieplaceringer for mit ny team. Min gejst er fortsat høj, og mit mål om at skabe mig en karriere inden for motorsporten er intakt og lever i dén grad. Der er forhåbentlig mange gode og spændende oplevelser forude. Jeg ser meget frem til den kommende sæson.”
-fina

Tekst:

Relaterede artikler

Der er lukket for kommentarer.

Top