Meny supermarked får varm modtagelse i Hjerting

Hele artiklen i PDF-format

DETAILHANDEL – Efter længere tids arbejde mangler der nu kun de sidste formaliteter for et helt nyt Meny supermarked i Hjerting Bycenter. Dermed får kunderne adgang til et 2.000 kvm supermarked, og den nyhed har fået en overvældende modtagelse på Hjerting Postens Facebook-side, hvor de mange kommentarer hidtil kun har været i den meget positive ende.

hjerting-bycenter-02

Meny kommer til at fylde hele det nuværende center og får sandsynligvis både bager- og delikatesseafdeling, men det er ikke afklaret endnu.

Et ’fødevaremarked’

Butikskæden – der herhjemme blev etableret i 2015 som en fusion af Super Best og Eurospar – beskriver sig selv som ’hele Danmarks nye fødevaremarked’ med mere end 5.000 faglærte slagtere, fiskehandlere, ostemestre og andet godtfolk blandt medarbejderne.

hjerting-bycenter

For at give plads til Meny, rykker de eksisterende lejere i Hjerting Bycenter om i en ny tilbygning langs siden af centret, hvor de får en ny, fælles indgang mod OK tanken. Ejeren af centret, Villemoes Holding, har overfor Hjerting Posten bekræftet planerne, som blev offentliggjort via avisens digitale kanaler torsdag i sidste uge.

”Vi er meget tæt på målet, men den endelige aftale er ikke underskrevet endnu,” oplyste direktør Frederik Villemoes.

skaermbillede-2016-12-04-kl-11-31-34Af samme grund ønsker Meny endnu ikke at udtale sig eller levere flere oplysninger i sagen. Noget tyder da også på, at man havde ønsket sig, nyheden ikke var sluppet ud endnu. Derfor er der nu lukket af for flere uddybende informationer.

Men på butikskædens officielle Facebook-side bekræfter man, at Meny kommer til byen. Det sker som svar til en læser, der har reageret på Hjerting Postens nyhed og takker for, at Meny nu kommer til Hjerting.

”Tusind tak for beskeden og interessen. Vi glæder os til at se dig i butikken,” lyder svaret fredag morgen den 2. december fra en medarbejder i Meny-organisationen, der underskriver sig Maria.

Lukket for mere info

Til gengæld er der indtil videre lukket af for yderligere informationer om f.eks. tidsplan for indtoget i Hjerting og de praktiske forhold, som Villemoes Holding ellers kunne redegøre nærmere for.

Ifølge direktør Frederik Villemoes ser de eksisterende lejere dog positivt på planerne, og dermed skulle det kun være et spørgsmål om formalia, praktik og ombygning, inden det nye supermarked kan åbne.

 

’Full size’ bliver til 2.000 kvm

HANDELSSTRUKTUR – Oprindeligt havde Villemoes Holding søgt om tilladelse til et ’full size’ supermarked på hele 3.500 kvm i Hjerting Bycenter. Det kræver dog, at Hjerting Bycenter får status af såkaldt bydelscenter, og den nye status kræver en ændring af kommuneplanen.

Efter en del overvejelser frem og tilbage henover sommeren og efteråret – samt et mildt sagt mangelfuldt notat fra kommunens forvaltning, der blev sparket til hjørne – besluttede Plan & Miljøudvalget dog at give tilladelse til 3.500 kvm.

Det skete på grundlag af en ny centerstruktur for kommunens detailhandel, hvor bl.a. Hjertings selvstændige karakter og placering langt fra Esbjergs bymidte blev anerkendt som argumenter.

Hvis der skulle etableres 3.500 kvm daglivarebutik skulle selve byggestarten derfor afvente den nye kommuneplan ultimo 2017, mens det indledende arbejde med bl.a. projektering og byggetilladelse godt kunne gå i gang nu.

Men eftersom Meny kan nøjes med 2.000 kvm – i princippet indenfor det nuværende center – er det et åbent spørgsmål, om selve byggestarten kan ske tidligere. Det har dog ikke været muligt at få afklaret inden deadline.

Dermed kan man også spekulere i, om det rent praktisk kan nås at lave den nye tilbygning til de eksisterende lejere og etablere supermarkedet, så det f.eks. kan åbne i efteråret 2017.

Det er dog kun spekulation, indtil parterne kommer ud af busken med mere information.

riv-nye-detailanalyser-giver-politisk-hovedbrud-2

Som omtalt i Hjerting Posten 22. juni viste analyserne klart, at der var plads til to nye supermarkeder i 6710…

riv-hp-201606-side-6-cmyk

…men et sjusket notat fra forvaltningen havde en ret alternativ udlægning…

riv-fra-hp-201609-side-4-5

…så først efter ’afklarende møder’ med eksperterne og en ny detailstruktur kom det grønne lys.

 

Tekst:

Relaterede artikler

Top