Massive protester mod nye højhuse i Sædding

BYGGEPROJEKT – For højt, for tæt og for dårligt, at det absolut skal ligge på en af de sidste grønne pletter i Sædding.

Det var den dominerende holdning til et nyt boligprojekt ved Strandvænget i Sædding på et meget velbesøgt borgermøde i sidste uge med omkring 150 deltagere.

Som tidligere beskrevet i Hjerting Posten ønsker Ungdomsbo at opføre 90 nye boliger på et grønt område, heraf 50 i tre højhuse på fire, fem og seks etager.

Stopfyldt mødested

Borgermødet var arrangeret af Sædding-Fovrfeld Lokalråd på baggrund af en bred bekymring i nærområdet for det nye byggeri. Næstformand Jarl Thiesen fra lokalrådet gennemgik projektet for tilhørerne i Mødestedet, der var stopfyldt af både mennesker og skarpe meninger om sagen.

Næstformand Jarl Thiesen, Sæddiug-Fovrfeld Lokalråd (t.h.) tegner og fortæller ved det meget velbesøgte borgermøde i Mødestedet, mens ordstyrer Ole Jacobsen i baggrunden dirigerer spørgelysten.

”Jeg tror egentlig ikke så mange er modstandere af, at der skal bygges flere boliger – det er de skide højhuse, der er problemet,” lød det bramfrit fra Max Frederiksen, som var en af de mange lokale beboere, der tog ordet.
Han ser også meget skeptisk på hele sagsbehandlingen for projektet.
”Der er er f.eks. ikke kigget på trafikforhold i screeningen – her er kun sat et kryds i rubrikken ’ikke relevant. Der oplyses også, at der ikke har været nogen indsigelser i partshøringen, og det kan jeg godt forstå, for kun Ungdomsbo er blevet hørt. Ungdomsbo har åbenbart taget beslutning om, at borgerne ikke skal høres,” lød det syrligt fra Max Frederiksen.

Ungdomsbos ledelse var ikke til stede på mødet, og havde forinden i en mail til lokalråd oplyst, at man indtil videre ser sagen som et forhold mellem lokalområdet og kommunen.

Projektet skal tilrettes

”Vi holder et informationsmøde senere, og vi har stor respekt for de bekymringer, der måtte være. Projektet skal tilrettes efter eventuelle forslag i høringen, og først derefter tegnes det færdigt,” lød det i beskeden fra Ungdomsbo.

På mødet blev der også vist de visualiseringer, som kan ses på forsiden af avisen her, men direktøren for Ungdomsbo understreger efterfølgende overfor Hjerting Posten, at man ikke skal lægge for meget i dem.

Ingen grimme planer

”Der er jo ikke tegnet en streg endnu ud over nogle firkanter. Vi vil rigtigt gerne vise, hvad vi har tænkt os, når vi kommer lidt længere i forløbet,” siger direktør Peter Sandager fra Ungdomsbo.

”Der kan jo være andre former og farver, og jeg kan garantere, at det bliver kønnere end i visualiseringen. Vi vil søge inspiration andre steder, og har ingen planen om at bygge noget, der er grimt.”

Læs uddybning og flere reaktioner i Bolig Posten.

 

Tekst:

Relaterede artikler

Der er lukket for kommentarer.

Top