Mange nye spejdere efter genåbningen

Det Danske Spejderkorps i Hjerting mangler fire voksne, efter at det er strømmet til med nye børn

Hent hele artiklen som PDF her

SPEJDERLIV – Interessen for at komme ud i frisk luft og at bruge sin krop og hænder er boomet efter de første corona-genåbninger. Det Danske Spejderkorps i Hjerting har på en måneds tid fået hele 10 nye medlemmer, så der nu er 56. Og det betyder, at der mangler voksne til at hjælpe. Forespørgsler er der også mange af.

Gruppeleder Jesper Hedegaard Lykke får sig en snak med en af de helt unge spejdere.

”Vi mangler fire voksne til at hjælpe. Der er mange, der gerne vil gå til spejder, så vi mangler hænder,” siger Jesper Hedegaard Lykke, gruppeleder for de otte- til 10-årige, mens det, der for en halvgammel redaktør med veldisciplineret skolestart i 1966 virker som kaos, hersker omkring os. Børn slæber brænde, hujer, puster til ilden i de overskårne olietønder, henter pandekagedej, starter på pandekagebagning og udspørger Deres udsendte om navn, avisens navn og meget andet.


At lave bål er et fællesprojekt. Her diskutere fire friske spejdere, hvad næste skridt i bålprojektet skal være.

”Ja, man skal kunne lide børn,” griner gruppelederen, der ellers ikke har mange ønsker eller krav til de voksne, der måtte have lyst til at melde sig som hjælpere.
Lyst til at være ude er dog nok et af dem.

”Åh nej, slukker han nu ilden?” Bål har altid fascineret drenge. Også disse tre spejdere.

”Det Danske Spejderkorps profilerer sig på gode naturoplevelser,” pointerer han, mens han forsøger både at svare på spørgsmål fra reporteren og hjælpe alle de børn, der hiver og flår i ham.

Pandekagebagningens svære kunst.

Tekst og foto:
Finn Arne Hansen

Tekst:

Relaterede artikler

Der er lukket for kommentarer.

Top