Leder: Kunsten at vende en ko

LEDER – Vi der kommer fra landet ved, hvor sejt det kan være at vende et stort, tungt klovdyr.

Det kræver sin tid og er sjældent kønt at se på. Måske er det derfor, en kovending ikke just er nogen rosende betegnelse.

Man skal jo aldrig klandre folk for at blive klogere. Men nogen gange kan man undre sig over, at det kan tage unødig lang tid. Og nogen gange kan man undre sig over rækkefølgen i at kloge sig og blive klogere.

Sådan er det også i sagen om Esbjerg Kommunes forvaltning af ansøgningen om et nyt, stort supermarked i Hjerting Bycenter.

Først beder man ansøger om at få udarbejdet en analyse, der skal dokumentere opfyldelse af en række krav. Så kommer analysen, som helt klart og tydeligt fortæller, at kravene er opfyldt.

Det kan læses af enhver, som gider bruge en halv time på det. Og bekræftes ved at ringe til forfatterne. Ingen anfægter i øvrigt konsulenthusets ekspertise eller uvildighed.

Alligevel skriver forvaltningen i et fyldigt notat bl.a., at nye supermarkeder i Hjerting og Sædding ’vil flytte handelen fra Esbjergs bymidte til Esbjergs periferi’, og der vil derfor kun være plads til ét nyt supermarked – i Sædding.

Få måneder senere skriver forvaltningen så i en såkaldt ’ny behandling’, at ’påvirkningen i bymidten er marginal med et forventet fald på 1-2 pct.’ i midtbyens omsætning, hvis der etableres to nye supermarkeder.

Der er nemlig holdt ’afklarende møder’ med ICP, som ’har givet udtryk for’, at der godt kan etableres supermarkeder i både Sædding og Hjerting – uden væsentlig påvirkning af bymidten.

Den afklaring og det indtryk kunne man også have fået ved at læse analyserne. Man kunne oven i købet – som Hjerting Posten brugte flere minutter på – have checket hos eksperterne, om man nu også havde forstået analyser og konklusioner rigtigt.

Det havde sikret en langt mere kvalificeret sagsfremstilling til politikerne i første omgang. Det havde sparet tid og ressourcer – også hos ansøgerne.

Og det havde sparet forvaltningen for endnu en træls sag og et hak i tilliden til den faglige kvalitet i arbejdet.

Hvad synes du? Giv os din mening på Facebook!

 

Tekst:

Relaterede artikler

Top