Leder: Følelsernes vold

LEDER – Alle lokale fodboldfans ved altid allerbedst, hvordan butikken bør køres hos EfB Elite A/S. Så selvfølgelig skal vi også kloge os her på avisen.

Den kærlige, men ofte kritiske interesse kan være træls for dem, der reelt ved bedst – eller burde gøre det. Men ledelsen er også klog nok til at vide, at alternativet er endnu værre: Tænk, hvis vi var ligeglade.

EfB Elite A/S arbejder i oplevelsesindustrien, og hele forretningen lever af følelser. Hvorfor skulle vi ellers fryse rumpen af hver anden uge med risiko for endnu en omgang sløjt spil, surt vejr og store skuffelser frem for at ligge hjemme på sofaen?

Men vi gør det jo, fordi vi elsker fodbold og elsker EfB. Og nogle dage hader vi begge dele. Det er jo charmen, dette evige element af uforudsigelighed, og derfor er fodbold verdens største spil.

 

Det går op og ned i showbizz. Og det gør det selvfølgelig også hos EfB, selvom højdemåleren har virket alt for ensrettet alt for længe. Det har fansene ikke undladt at nævne, og stemmelejet er i flere situationer gået fra skingert til skingrende skørt.

Adm. direktør Søren Poulsen fortæller hudløst ærligt i vores Profilen-interview, hvordan det har eskaleret den seneste tid i takt med de dårlige resultater.

Som Liverpool-fan kender han helt sikkert også det berømte citat, hvor en af klubbens gamle managere udtrykker sin skuffelse over, at nogle mener, fodbold er et spørgsmål om liv og død: ”Jeg kan forsikre jer om, at det er langt vigtigere end dét.”

I mange situationer har EfB-folkene ligget, som de har redt, med meget uklare udmeldinger og vindskæv forventningsdannelse. Direktøren erkender da også klædeligt og korrekt, at der plads til forbedringer i EfB’s kommunikation. Et klart behov, man ikke behøver være professionel for at se.

 

Men dårlige resultater og kluntet kommunikation må jo aldrig blive en undskyldning for svinske tacklinger, der går mere efter manden end bolden. Eller trusler om vold, og dét der er værre.

Saglige argumenter kan sagtens råbes ud – især på stadion – men alle vi mandagstrænere og mandags-direktører skulle måske lige klappe bolden, især på de asociale medier.

EfB-ledelsen arbejder jo faktisk seriøst med tingene i en meget turbulent branche, hvor omverdenen ændrer sig bogstavelig talt over night.

Som direktøren minder om, har EfB ikke lige en kvart million ekstra kroner at brænde af hver dag. Det har de nu indtil videre i en plastik-’klub’ på heden, der bygger på sand, ’sugardaddy’ og uhyrlige underskudsgrader uden sidestykke i dansk erhvervsliv.

EfB gør tingene på den sunde måde, som nogle gange er kedelig, men sikrer et længere liv. Lige på dét punkt må fornuften gerne råde. Så skal vi andre nok lade følelser styre på lægterne – kærligt, kritisk og højlydt!

Læs også: “Direktøren der skulle have nogen tæsk”

Hvad synes du? Giv os din mening på Facebook!

 

Tekst:

Relaterede artikler

Top