Leder: En rigtig møgsag

LEDER – Badegæsterne ved Sædding Strand har døjet med røde flag i mange år, og det risikerer de også på den kommende Esbjerg Strand.

Ved kraftig regn ryger kloakvand, toiletskyl og andre rare sager direkte i Fourfelt Bæk og Ho Bugt.

Som vi beskriver indgående i denne avis er der ikke noget ’quick fix’ i sigte. Problemet er næsten mere kompliceret end de mange stavemåder for Fourfelt/Fovrfeld(t), og løsningen ligger ikke på den flade hånd.

Det er da også en sag, vi helst havde været fri for at pryde forsiden af Hjerting Posten med. Men problemet forsvinder ikke ved at undgå at tale eller skrive om det. Tværtimod er der brug for al den politiske og tekniske fokus, kreativitet, fælles indsats og go’e energi, der overhovedet kan mønstres af alle parter for løse det.

Vi står med et kæmpe paradoks, hvor kommune og erhvervsliv er i fuld gang med at investere rigtig mange millioner i Esbjerg Strand-projektet. Det er stort og visionært tænkt og bliver et kæmpe aktiv for både byen, bosætningen og alle os, der bor her i forvejen.

Esbjerg Strand tegner til at rumme alt det rigtige – undtagen lige den der ret centrale detalje, der hører til en ordentlig strand: Rent og lækkert badevand.

Røde flag på stribe ved et spritnyt, højprofileret strandprojekt ville ikke bare være til grin – det ville også være lige til at græde over i al sin inkonsekvens.

Det gælder også, selvom Esbjerg Strand er andet og mere end en strand. Projektet handler jo også om bl.a. havnebrygge, marina, kunstmuseum og spændende nye erhvervsdomiciler, der skal finansiere festen.

Stranden er kun en del af det samlede projekt, som det i øvrigt vil tage mange år at realisere – selv med en samfundsøkonomi og oliepris i kraftig bedring.

Men så er der trods alt en chance for at nå at løse noget af dét, der jo også er et miljøproblem hele året.

Normalt i den her slags sager handler det ’bare’ om politisk prioritering – læs flere penge. Men nu gælder det først og fremmest om ikke at spilde mere tid.

Noget tyder på, at politikerne har – om ikke sovet – så i hvert fald lukket øjnene for konsekvenserne og omfanget af en sag, de helst havde været foruden.

Det er da også en rigtig møgsag. Men nu må vi have svesken på disken eller rettere – og helt bogstaveligt – lorten på bordet.

Hvad synes du? Giv os din mening på Facebook !

Læs artiklen: Nyt strandprojekt risikerer rødt flag i mange år

Tekst:

Relaterede artikler

Top