Laila har fået mod på at udstille

MALERKUNST – Mens gæsterne hos Ship Inn på Hjerting Badehotel nyder deres bakskuld og kaffe, foregår det for tiden i selskab med udtryksfulde dyr, kurvede kvindekroppe, fantasifulde ’fortællinger’ og abstrakte strøg på væggene.

Det er den lokale, selvstændige erhvervsdrivende, Laila Bøndergaard, der har sin debut som udstillende kunstner, og springet har ikke været uden nerver for hende.

Nu tør hun gå videre

Da Badehotellet viste interesse for at udstille Laila Bøndergaards malerier, og da de første positive tilkendegivelser og bestillinger efterfølgende begyndte at tikke ind, lød det fra hendes mand Jens:

”Nu må du da snart selv tro på, at malerierne er gode nok!”

Og jo, Laila Bøndergaard har da også fået mod på for alvor at være udstillende kunstner.

”Nu tør jeg gå videre med det,” konstaterer Laila Bøndergaard, der har malet de seneste fem år og som hun selv udtrykker det ’for mange år siden’.

Stresser af ved at male

Hun genoptog passionen som en måde at stresse af på og som en sjov måde at udtrykke sig på. Tiden er også mere til det nu, hvor børnene er blevet så gamle som 12, 16 og 18 år.

Motiverne giver tilskuerne noget at forholde sig til, og stilarterne er mange, for Laila Bøndergaard kan godt lide at udfordre sig selv.

”Jeg er perfektionist, og kan blive ved at finpudse et billede,” beretter hun ærligt.

Inspiration i Italien

Inspirationen finder hun ikke mindst på rejserne til Italien, hvor omgivelsernes farver og udtryk bliver gengivet og fortolket på lærredet. Som indehaver af Creativo Danmark, der specialiserer sig i vine og interiør fra støvlelandet, bruger hun billederne som et supplement til de vinsmagninger, hun og Jens jævnligt afholder i firmaets rustikke omgivelser i Hjerting.

”Jeg synes, det tilfører noget personlighed, at malerierne kan studeres under vinsmagningerne,” vurderer hun.

Udover at sælge færdige malerier tager den kreative forretningskvinde også imod bestillinger. På Ship Inn spottede en mand eksempelvis et lille billede af en solnedgang og bestilte et magen til – blot i et meget større format. Laila tog udfordringen op, og nu hænger den storslåede solnedgang på væggen bag ham på kontoret.

De spændende malerier kan ses hos Ship Inn februar måned ud. Derefter kommer de tilbage til Creativo. Laila Bøndergaard er i gang med at udbygge vinhandlens hjemmeside, så den kommer til at omfatte en mere detaljeret malerisektion med billeder og informationer om blandt andet mål og pris.

Tekst og foto: Lene Weber

Tekst:

Relaterede artikler

Der er lukket for kommentarer.

Top