Kraftcenter for hele 6710 hos SGI Fitness

Hele artiklen i PDF-format

FITNESS – SGI Fitness & Motion i Guldager er et kraftcenter for hele 6710-området. Her mødes folk i alle aldre og med vidt forskellige hvilepulser for at motionere og hygge sig sammen.

Allerede inden jeg når indenfor dørene, hilser medlemmerne høfligt godmorgen ude på parkeringspladsen. Inde i centret er der flere morgenfriske smil og nik fra medlemmer, som er ved at gøre sig klar til holdtræningen, er i gang med deres egne styrke- og kredsløbsprogrammer eller er færdige med at svede og er på vej ud af døren for at komme på arbejde.

I caféområdet sidder folk og hyggesnakker over en kop kaffe. Velværen lyser ud af dem.

Succes lige fra start

Det er fredag morgen i foreningsfitnesscentret SGI Fitness & Motion, der ligger centralt i Guldager. Lige siden den nyopførte bygning stod klar i oktober 2009, har centret redet på en succesbølge.

”Allerede efter fem uger måtte vi lukke for tilgang, og de første to år havde vi en venteliste. Nu har vi et bedre flow med lidt over 1000 medlemmer og plads til ca. 1100 medlemmer, beretter non-profit foreningens formand gennem de sidste tre år,” Mette Agerskov.

Hun er en af centrets 80 frivillige og herunder blandt de 60 instruktører, der sørger for, at der hver uge i vinterhalvåret bliver gennemført i omegnen af 60 holdtimer. Ud af de 80 frivillige i centret arbejder de 20 p.t. med administrative opgaver.

Denne morgen guider Mette to hold igennem en times sveddryppende Indoor Cycling. Der kører i alt tre Indoor Cycling-hold fredag morgen, og om eftermiddagen går det løs igen. Spinningcyklerne er af mærket Kaiser M3 med indbygget cykelcomputer.

”Ren lir for kendere,” bemærker Mette, inden en ældre herre fra holdet, der skal til at starte, kommer hen og afbryder for at give hende et kram.

”Det er vores morgenkram-rutine,” forklarer Mette smilende.

At udstyret er i orden, er generelt noget, man lægger vægt på. Bestyrelsen bruger årligt 200.000 kr. på nyt grej. Det samlede budget er på ca. to millioner kr., som primært hentes ind via medlemskontingenterne, men også via sponsorater, lidt lokaletilskud fra kommunen og webshoppen.

Foreningsfitness

Inde i den store sal er holdet ’Effekt’ nu også gået i gang. Her har Lora Thomsen indledt opvarmningen sammen med 24 kvinder og en enkelt modig mand, inden de tager hul på de styrkebetonede øvelser.

Som medlem af DGI Foreningsfitness er SGI Fitness & Motion underlagt DGIs koncept og har mulighed for at trække på deres konsulenter.

”Vi har et rigtig godt samarbejde med DGI, der ynder at fremhæve os som det gode eksempel på et vellykket foreningsfitness­center. Og så er de i øvrigt meget glade for at benytte vores lokaler, når de afholder kurser,” beretter formanden, efter hun har fået pulsen ned igen og har slået sig ned i en cafestol ligesom flere af de andre fra holdet.

Visionsdag til juni

Hun fortæller, at bestyrelsen vil afholde en visionsdag i juni måned, hvor de – bl.a. ved at kigge på andre fitnesscentre – vil forsøge at få klarlagt, hvor centret i Guldager skal have bevæget sig hen om fem år.

”Vi har en plan om at få centret certificeret af DGI. Det kræver først og fremmest, at vi får mere styr på it-systemerne, men også at vi får udarbejdet mere pr-materiale, hvilket er en kæmpe opgave,” konstaterer Mette Agerskov.

Også udendørs

Lige nu, på denne årstid, skifter mange af medlemmerne de indendørs aktiviteter ud med udendørs-aktiviteterne. Det betyder, at fitnesscentrets hold inden for mountainbike, landevejscykling og løb sættes i gang.

”I vores løbeklub spænder vi fra lygtepæl-til-lygtepæl-niveau til hold for dem, der træner til et maraton. Det samme gælder landevejscykling, hvor du faktisk kan være med på en gammel ’havelåge’, mens der også er nogle, der virkelig kører stærkt. Jeg har selv lige været med på en mountainbiketur i Vognsbølparken, hvor vi fik teknisk undervisning undervejs. Det var vildt fedt, og der var smil og sved at spore hos os alle,” beretter Mette Agerskov.

Sociale events

Centret samarbejder desuden med andre klubber om at arrangere fællesture, typisk om søndagen, og der bliver jævnligt lavet events – senest en 6-timers spinning-event med gæsteinstruktører samt efterfølgende middag og bar.

”Medlemmerne er vilde med det på grund af det sociale aspekt,” konstaterer formanden.

Da centret i oktober 2014 kunne fejre fem års fødselsdag, foregik det med et vellykket åbent hus-arrangement med åbne sale og live musik.

Medlemmerne havde selv lavet tapas og sandwich, mens instruktører, webshop og sponsorer stod klar ved stande.

Cykelsimulatorer

Samtidig fik man indviet ’Platformen’ – en smart rumløsning, der har skabt mere plads og bedre udnyttelse af kvadratmeterne.

Oppe på platformen kan medlemmerne blandt andet køre en tur op i bjergene via de to cykelsimulatorer.

I morgen tidlig er Mette igen tilbage i centret. Her leder hun et yogahold, der hver fjerde gang kun er for mænd. Det er næsten altid lig med et fuldt hold, for som Mette siger:

”De kan mærke, at de har godt af det.”

 

 

Fakta: SGI Fitness & Motion

Foreningsfitnesscenter under SGI (Sædding Guldager Idrætsforening),
Navervænget 1, 6710 Esbjerg V

Kontingent: 1600 kr. om året for et fuldtidsmedlemsskab, 1300 kr. om året for et deltidsmedlemsskab (må ikke komme efter kl. 14).

Dertil kommer 50 kr. for køb af nøglechip til indgangsdøren.

Det praktiske

Centrets faciliteter inklusiv bad og omklædning er tilgængelige i tidsrummet kl. 05–22 søndag til torsdag og kl. 05–20 fredag og lørdag.
Receptionen er åben tre timer i hverdagene.

I centret findes et fitness- og frivægtsområde, en indoor cycling sal, to holdsale, fysioterapeutklinik (mod betaling),
et caféområde og et børnerum med tv og legetøj.

De udendørs aktiviteter omfatter landevejscykling, løbehold og mountainbike.

 

Pris for udstyr

Sportstøj og indendørs sko, eventuelt cykel- eller løbesko.
En god sports-bh er vigtig.

Nogle butikker sælger samlede startpakker med rabat.
Anslået pris for et fitnesssæt + sko ca. 1.000-2.000 kr.
Derudover investerer nogle i pulsmåler, holder til mobil (musik under træningen), drikkedunk og meget andet gear.

Ønsker du at afprøve landevejscykling eller mouintainbike, kan du eventuelt starte med at låne en cykel.

Mere information
www.sgifitness.dk

 

 

Mange flere skal i gang

Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger (DGI) har netop lanceret en fælles vision med en delmålsætning om, at 75 procent af
befolkningen skal være fysisk aktive i år 2025.

I runde tal betyder det, at ca. 600.000 flere danskere skal dyrke idræt og motion, og i foreningsidrætten ser man positivt på den store fremgang i fitnesskulturen.

“I foreningsidrætten oplever vi en enorm efterspørgsel på den sundhedsfremmende idræt, og sammen med den kommercielle fitnessbranche kan vi nå flere aktive udøvere, end hvis vi stod alene,” siger Birgitte Nielsen, næstformand i DGI og formand for visionsgruppen.

 

 

 

Bente Kirkegaard, Hjerting

Pensionist siden november 2014, tidl. arbejdet på kontor

Hvorfor er du med her?

Fordi det er dejligt at blive strammet lidt op, og jeg gerne vil gøre noget godt for mig selv. Det føles godt for krop og sjæl. Jeg kender mange herude – det gør det også hyggeligt. Jeg kan dog bedst lide selv at træne i maskinerne.

Hvor længe har du været med?

Siden centret åbnede – dog med pauser pga. arbejdet.

Hvad er det gode liv for dig?

At man er frisk og rask, og at ens omgivelser er det samme. Og at man kan gøre de ting, man gerne vil.

 

Jørn Ibsen, Guldager

Pensioneret regionaldirektør i Sydbank, Århus.

Hvorfor er du med her ?

Primært for at få motion. Jeg spinner tre gange i ugen og cykler også udendørs.

Det giver en god kombination sammen med golfspillet. Og så er det jo smadder hyggeligt at komme her. Du lærer hurtigt folk at kende.

Hvor længe har du været med?

Siden 2010, hvor jeg gik på pension.
Hvad er det gode liv for dig?

At kunne gøre, hvad man har lyst til!

 

Jørn Kristensen, Guldager
Cementer, offshore ved Halliburton

Hvorfor er du med her?

Først og fremmest for at få motion. Men jeg nyder også den gode stemning, der er i centret – særligt om formiddagen, hvor mange ældre er her for at hygge sig og få motion. Det skaber en fin atmosfære.

Hvor længe har du været med?

Det er mit tredje år. Jeg træner tre-fire gange om ugen, når jeg ikke er offshore.

Hvad er det gode liv for dig?

At man er sund og rask og ikke har alt for mange skavanker.

 

Henriette Krabbe, Sædding
Sygeplejerske på Sydvestjysk Sygehus’ intensivafdeling

Hvorfor er du med her?

For at få motion og tage del i stedets sociale liv. Vi er flere kolleger, der træner sammen, og så mødes vi som regel fem-ti minutter, før holdet starter og får en sludder og det samme efter træningen.

Hvor længe har du været med?

Siden december 2014. Jeg har tidligere gået i løbeklubben, men da jeg fik en skade, måtte jeg finde ny motionsform.

Hvad er det gode liv for dig?

Det vigtigste må være, at man har det godt med sig selv og føler sig i balance. Dernæst handler det om at få det bedste ud af sin tid.

 

Tekst:
Tags

Relaterede artikler

Top