Køreskole ramt af fuldt stop i Sønderris Centret

Ulla og Thomas Jensen fra Thomas’ Køreskole i Sønderris blev bedt om at flytte med kort varsel.

 

CENTERLUKNING – Der er stadig ikke kommet en officiel opsigelse, men i starten af maj kom en ubehagelig opringning til Thomas’ Køreskole i Sønderris Centret:

”Vi opsiger jeres lejemål, og I skal være ude 1. august.”

Og det er vel at mærke ikke næste år, men lige efter sommerferien, lød meldingen fra centrets ejer, den erhvervsdrivende fond KFI med hovedsæde i København. Fonden ønsker at nedrive centret og bygge boliger i stedet, fordi det meste af centret står med tomme butikker og aldrig er kommet op at flyve med fuld udlejning.

”Vi havde et møde med KFI en uge efter, og her holdt de fast i, at det er 1. august,” fortæller Ulla Jensen, der driver køreskolen sammen med sin mand Thomas.”Det er en meget kort opsigelse, og vi har en uopsigelig kontrakt frem til 1. april 2018. Det ved de selvfølgelig også godt,” siger Ulla Jensen.

Hvad gør I så nu?

”Vi forhandler om den kompensation, man er berettiget til i sådan en situation. Men det er jo én ting. Noget andet er, at man rykker os fra et sted, hvor vi ikke bare lige kan flytte over ved siden af. Der er jo ikke så mange andre muligheder her. Og det er dét, der bekymrer os mest – at vi måske skal rykke et helt andet sted hen.”

Privat bor kørelærerparret i Guldager, og selvom kundekredsen dækker et stort område, er der en naturlig overvægt af elever fra Sønderris-området.

Parret overtog køreskolen fra den tidligere ejer i 2011, og den har ligget i Sønderris siden 2009.

 

Uden tag over hovedet

Nu ved de ikke, hvor de står – om de står uden tag over hovedet til køreskolen om en måneds tid, eller sagen ender i retten.

”Det ved vi ikke endnu, for vi er ikke enige. Vi er godt klar over, at vi skal ud, men vi er ikke enige om den kompensation, vi er blevet tilbudt,” siger Ulla Jensen.

”Vi har en virksomhed i vækst, og så skal vi have noget mere tid. Det er et meget kort varsel, og det er hele vores eksistensgrundlag i familien, de trækker væk under os.”

Hvis I ikke bliver enige, bliver det vel udsat – de kommer vel ikke kørende med en bull­dozer 1. august?

”De har sagt, at vi skulle tænke over kompensationen. Og så fik vi sådan set at vide, at hvis vi ikke kunne blive enige, så ville de lade vores bygning stå og rive alt det andet ned rundt om os. Om det så var en trussel, skal jeg lade være usagt, men det var helt klart noget med, at så kunne vi få en lille grussti, indtil kontrakten udløb.”

Hvad mener du om sådan en måde at forhandle på?

”Arh, det styrker jo ikke ligefrem lysten til at gøre noget ved det. Vi er jo ikke uforstående overfor deres situation – det kan vi sagtens følge dem i – men jeg synes godt, det kunne være gjort på en anden måde.”

Inden deadline har det desværre  ikke været muligt at få en kommentar fra udviklingschef Klaus Cardél fra KFI pga. kort tidsfrist.

Sønderris Center

De fleste butikker i Sønderris Centret er tomme, og nu vil ejeren rive centret ned og bygge boliger.

 

Tekst:

Relaterede artikler

Top