Kødriget kommer til Hjerting

To unge slagtere, Jonas Muff og Simon Guldager, åbner gourmetbutik med kød, ost, vin og fisk på Havbakken i Hjerting

HANDELSLIV – Så er der godt nyt til egnen gourmeter. De to unge slagtere Jonas Muff og Simon Guldager går mod strømmen og åbner efter påske både fysisk butik og webshop i butikscentret på hjørnet af Havbakken i en tid, hvor mange andre ellers vånder sig under Covid19. De har lejet sig ind i den tidligere bagerforretning ved siden af Hjerting Apotek, og tiden siden overtagelsen 1. marts er gået med istandsættelse.
”Vi kommer til at sælge kvalitetskød fra dansk naturkvæg med høj dyrevelfærd – til fornuftige og konkurrencedygtige priser,” fortæller Jonas Muff.
I kølediskene og på hylderne vil kunderne også kunne finde udskæringer af blandt andet danske vadehavslam, landkyllinger fra Hopballe Mølle og udenlandsk kødkvæg som for eksempel det japanske Wagyu-oksekød, tilføjer Simon Guldager.
Pølsemageren på Als vil levere håndlavede pølser, og lokale ostemagere kommer med deres produkter. Desuden vil sortimentet omfatte friskfangede fisk fra morgenens auktionshuse – samt naturligvis et udvalg af gode vine.
Idéen om et relativt snævert, kvalitetspræget udvalg har de to haft gennem længere tid. Og da de omtrent 50 kvadratmeter butik og 150 kvadratmeter lager- og produktionslokaler var ledige, blev det altså i Hjerting. Konceptet om kvalitetsvarer til konkurrencedygtige priser skal realiseres som ’dine lokale slagtere’ i hele landet under butiksnavnet Kødriget.
Webshoppen vil levere fra dag til dag via en kørselsaftale med et kølekurérfirma. Om morgenen afhentes varer bestilt den foregående aften, levering ved købernes dør i løbet af dagen.

Tekst og foto: Claus Brinch-Danielsen

Tekst:
Tags

Relaterede artikler

Top