Jonas fra Hjerting satser på at komme til OL i 2028

Den 21-årige windsurfer Jonas Thyme fra Hjerting er nu rykket til Aarhus for at studere. Han har nu kastet sig over disciplinen iQFoil og vil til OL. Intet mindre

Hent artiklen fra avisen som PDF her

SPORT – Jonas Thyme er 21 år og har boet i Hjerting hele sit liv. Men han er netop flyttet til Aarhus for at træne og for at studere HA, erhvervsøkonomi. Og han har fået en ny, stor ambition.
”Jeg har windsurfet siden jeg var 10 år gammel. Jeg har vundet flere internationale mesterskaber som u19 speed windsurfing VM, u19 foil windsurfing EM, u21 nordiskmesterskab slalom/kurs kombineret. Derudover har jeg 3. pladser til u17 slalom windsurfing VM og u21 slalom windsurfing VM. Jeg har vundet 12 DM-titler i u17, u21 og senior sammenlagt siden 2015. Med min flytning til Aarhus følger der en OL-satsning i den nye windsurf OL-disciplin iQFoil,” fortæller han.
”Jeg har sejlet konkurrencer i denne disciplin de sidste tre sæsoner, men jeg har ikke trænet den, da jeg har fokuseret på world cup slalom windsurfing i stedet. Nu er det tid til at prøve noget nyt, da hele miljøet omkring en OL-satsning er superspændende. Derudover er det selvfølgelig enhver atlets drøm at komme med til de Olympiske Lege. Jeg vil frem mod den kommende sæson træne intensivt i den nye klasse. Den store satsning går på at deltage i OL 2028, mens det ville være en drøm at kvalificere sig i 2024. Jeg skal i gang med træningen nu, så jeg kan være den bedste i Danmark, når det er tid til at kvalificere sig,” tilføjer han og påpeger, at han har sin alder med sig.
Den nye windsurfingdisciplin indenfor OL er iQFoil, som er et hurtigt og svævende windsurf set-up. På boardet sejler man med foil, som for tiden er utroligt populært indenfor alle grene af surfing.
”En foil gør, at udstyr løfter sig over vandet, og man svæver derfor over vandet – hvilket kan ses på billederne af mig. Klassen er hurtigt voksende og er allerede utroligt stor med omkring 200 deltagere til herre senior VM. Man sejler på forskellige baner alt efter vindforhold. OL i 2024 skal finde sted i Paris, mens OL i 2028 skal finde sted i Los Angeles.”

Skal selv finde støtte
”Da der ikke har været nogle danske herrer til OL indenfor windsurf i den gamle disciplin RS:X i 2021, så finansieres intet af OL-kampagnebudgettet til nogle af herrerne gennem Team Danmark. Jeg skal derfor selv finansiere min OL-kampagne gennem personlige samarbejdspartnere og fonde. Der udtages én herre fra hvert af de kvalificerede lande til at deltage i OL. Den enkelte nations sejlforbund bestemmer selv, hvordan de vil lave udtagelsen, men ofte afgøres den på baggrund af resultater til EM og VM.”
”I 2021-sæsonen har jeg haft nogle fantastiske samarbejdspartnere i form af NW Group, Ingeniørværket, Middelfart Sparekasse, Kirk Larsen & Ascanius, Apollo Sports og Lakor Soulwear. NW Group er min hovedsponsor og har støttet mig utroligt meget i hele min karriere. Jeg kan ikke takke dem nok.,” slutter han.
-fina

 

 

 

Tekst:

Relaterede artikler

Top