Tre generationer af familien Øbo Sørensen. De og gæsterne nød den store dag.
Familien Øbo Sørensen valgte sport- og kulturhuset i hjembyen til deres 250 år jubilæum. Og Meny sørgede med hjælp fra frivillige fra HIF, at de mange gæster ikke gik sultne derfra
Hent den originale artikel fra avisen som PDF her
FESTIVITAS – Fredag den 8. november klokken 13 til 17 var en stor dag for familien Øbo Sørensen fra Hjerting – og for sports- og kulturhuset Hjertinghus, Tobølparken 25, der fik vist sit værd som et sted for store receptioner, der ikke kan være andre steder i byen.
‘250 års-jubilæum’
Familien, der ejer og driver Viggo Sørensen Tømmerhandel & Bygningsartikler på havnen i Esbjerg, havde meget at fejre. De kaldte det med et blink i øjet for et 250-års jubilæum. Tallet 4 indgik mange steder i puslespillet. I 2024 åbnede Viggo Sørensen virksomheden, så det var de første 100 år. Barnebarnet Thomas Øbo Sørensen, der er gift med fru Lisbeth, blev født i 1964 og er dermed blevet 60 år i år. Så er vi oppe på 160 år.
Blev ejer i 2004
I 2004 købte Thomas Øbo Sørensen tømmerhandlen og blev dermed ejer. Dermed siger tælleren 180 år. Og da Thomas Øbo Sørensen kom i lære i virksomheden i 1984, og da han blev indsat som direktør i 1994 og gennem 30 år har kørt parløb med souschef Kristian Baggesgaard, der også blev fejret, så kan der lægges 70 år oveni, og så lander vi på de 250 år.
De mange tal var imidlertid ikke det største samtaleemne, da gæsterne begyndte at strømme til. Senior-parkeringsvagter fra HIF havde forinden sørget for, at de fik en plads udenfor. Nej, det var gensynsglæde og gamle minder, der blev udvekslet. Mange af gæsterne var helt naturligt håndværksmestre og leverandører af tømmer og materialer til bygningsbranchen, men der kom også mange borgere fra Hjerting, der lige ville hilse på familien, der var til stede med tre generationer, inklusive de to babyer Johannes og Viggo.
Fødselsdag bagefter
Salen, der senere på dagens skulle bruges til at 50-års fødselsdag og derfor skulle ryddes på en én time, var udstyret med en veludrustet bar med usædvanligt gode vine og fadøl i midten, og udenfor var der et stort telt, i fald tilstrømningen blev alt for stor til salen.
Meny sørgede for minifrikadeller, minipizzaer, kyllingespyd, små ruller med langtidsstegt pulled pork, salater, pasta med meget mere. De mange håndværkere og vi alle vi andre nød den gode frokost! Tak.
Disclaimer: Nedenstående skribent er med i bestyrelsen for Hjertinghus
Tekst og foto: Finn Arne Hansen