Hjerting-par overrasket med champagne og rundstykker

Overraskelsen var stor for Poul Lehmann Jakobsen, da han åbnede døren. Han ventede kørelejlighed. I stedet var det formanden for Esbjerg Idrætsråd, Helle Rohde, der stod på fortrappen med en gevaldig buket blomster i favnen.

Poul Lehmann Jakobsen blev uventet hædret og hyldet for en årelang indsats

Hent den originale artikel fra avisen som PDF her

HÆDER – De troede, de skulle til fest – Birgit og Poul Lehmann Jakobsen, der bor på Fasanvænget i Hjerting. Dagen var den første onsdag i januar, formiddagen var i fuld gang, og i dagens anledning havde parret fundet det pæne tøj frem fra skabe og hylder. Festen ventede – og parret selv ventede på den kørelejlighed, der havde lovet at komme forbi for at hente dem
Sådan skulle det bare ikke være.
Godt nok ringede det på døren, sådan nogenlunde til aftalt tid. Poul lukkede op. Det var ikke chaufføren. Det var Helle Rohde, formanden for Esbjerg Idrætsråd, der stod derude, flankeret af en halv snes andre, først og fremmest venner fra flugtskydningsforeningen i Esbjerg, hvor Poul Lehmann Jakobsen har været aktiv siden begyndelsen i 1970 – og formand siden 1990.
Den øvrige bestyrelse har nemlig valgt at indstille deres formand til idrætsrådets lederpris 2023. Derfor stod Helle Rohde udenfor med en gevaldig buket blomster, mens de øvrige gæster medbragte alt fra rundstykker til boblende champagne.
Snart gik ’fupnummeret’ op for Birgit og Poul Lehmann Jakobsen. Den omtalte fest var et skalkeskjul, der skulle overraske det populære ægtepar – uden dog ligefrem at tage dem på sengen. I al hast blev gæsterne budt indenfor, snart snurrede kaffemaskinen lystigt og bordet blev dækket, så alle kunne blive bænket.

Da den første overraskelse havde lagt sig, fik Birgit og Poul Lehmann Jakobsen hurtigt budt gæsterne indenfor og snart snurrede kaffemaskinen lystigt i køkkenet.

Da den første overraskelse havde lagt sig, fik Birgit og Poul Lehmann Jakobsen hurtigt budt gæsterne indenfor og snart snurrede kaffemaskinen lystigt i køkkenet.

Poul Lehmann Jakobsen har haft en lang og flot karriere indenfor flugtskydning, Ikke blot har han taget del i bestyrelsesarbejdet, han har også i høj grad udmærket sig som skytte, både nationalt og internationalt. Undervejs har han deltaget i World Cups samt i europa- og verdensmesterskaber. Kronen på værket var en sejr ved EM i Frankrig i 1985. I dag er han stadig aktiv og vandt så sent som i 2020 danmarksmesterskabet.

Tekst og foto: Jens Bytoft

 

 

Tekst:

Relaterede artikler

Top