HIF-padelbaner snart klar

Hjerting Idrætsforening slap med skrækken. Materialerne til de tre padelbaner kom hurtigere end varslet

Hent artiklen som PDF her

IDRÆTSLIV – HIFs foreningskoordinator Henrik Poulsen og tennisformand Claus Jensen er lutter smil, da vi sætter dem stævne på den byggeplads ved Hjertinghus, der om få dage vil være HIFs tre nye padelbaner. For nu er der snart padel!
Leverancerne af stålhegnene og de andre elementer blev ikke så så forsinket som frygtet, så i starten af august kan der spilles på banerne, fortæller Henrik Poulsen, der sammen med Henrik Lange Sørensen har brugt mange, mange timer på at finde 10 kautionister i lokalområdet og på at få projektet op at stå. Henrik Poulsen ved godt, at der skyder padelbaner op som paddehatte, men det bekymrer ham ikke.
”Jeg tror, det her kommer til at trække mange nye spillere til, og det er fint, at der også opføres baner andre steder i Esbjerg. Lige nu er der jo tre ugers ventetid på at få spilletid på en bane. Og det var det, vi så og reagerede på. Det her er meget efterspurgt og nemt at lære. Efter en times introduktion kan du faktisk spille det. Og det kan spilles af familier, unge, gamle. Det er en god motionsform, fordi det også er sjovt samtidigt med,” fastslår han.

Claus Jensen (tv.) og Henrik Poulsen regner med at se mange spillere i alle aldre.

Claus Jensen (tv.) og Henrik Poulsen regner med at se mange spillere i alle aldre.

Claus Jensen, der i forbifarten kan fortælle, at padel blev opfundet i Mexico i 1969 og derefter har spredt sig i hele verden, ser frem til åbningsdagen.
”Jeg har det særdeles glimrende ved at vi snart får padelbaner. Og det er ikke kun for tennisspillere. Det er for alle, unge som ældre, som nu ikke behøver at tage ind til Esbjerg eller andre steder for at spille. Og nej, jeg frygter ikke for at miste medlemmer,” siger han, som længe har ønsket sig padel i Hjerting.

Tekst og foto: Finn Arne Hansen

Hvad er padel?

  • Padel, der ikke må forveksles med ’paddle tennis’, er en sport, hvor man spiller fire personer på en 10 gange 20 meter stor bane med hvert sit bat
  • Banen er omgivet af stål- og glasvægge, og man spiller op ad væggene
  • Spilletiden er 2-3 gange mere effektiv end i andre ketcher-sportsgrene, da bolden ikke ryger væk
  • I HIF, der snart har tre padelbaner ved Hjertinghus, lejer man en af de tre baner for en time ad gangen
  • HIF Padel har en facebookgruppe ved samme navn
  • Man kan læse mere om spillet på danskpadelforbund.dk/hvad-er-padel/

Tekst:
Tags ,

Relaterede artikler

Top