Fodboldpiger efterlyser ligestilling på trænerfronten

Louise Just (t.v.), Maja Høgalmen og Johanne Overgaard Madsen (t.h.) klager over for mange trænerskift på deres fodboldhold.

PIGEFODBOLD – Ønsker vi stadig pigefodbold hos Hjerting IF i fremtiden?

Sådan spørger en flok fodboldpiger fra Hjerting, som føler sig nedprioriteret af klubben, når det handler om at få de frivillige trænerkræfter til at slå til.

De har fået besked om, at de igen skal have ny træner, og ifølge pigerne bliver det nu den sjette træner på tre år. Og mellem skiftene har de også haft forældre til at træne.

”Alle trænerne har været dygtige på hver deres måde, men de kommer alle sammen med forskellige taktikker. De har alle sammen sagt: Glem, hvad I har lært før – nu begynder vi forfra,” siger Maja Høgalmen.

 

Flere falder fra

Ifølge fodboldpigerne har de svært ved at trænge igennem med deres nødråb til HIF. Derfor har Maja nu klaget sin nød til Hjerting Posten sammen med holdkammeraterne Johanne Overgaard Madsen og Louise Just, der alle tre går i 8. klasse på Auraskolens, Hjerting-afdeling.

Pigerne forstår godt, at det kan være svært at få frivillige kræfter nok til de mange hold. Men de er trætte af, at trænerskiftene ifølge pigerne selv ofte er sket, fordi træneren skulle have et drengehold i stedet.

”Der er faktisk fem-seks piger, der er stoppet med at spille fodbold på grund af de mange trænerskift, og flere har tænkt sig at gøre det. Man kan virkelig ødelægge et hold på den måde,” siger Maja Høgalmen.

”De eneste, der har gjort noget, er vores holdledere, som er vores forældre. De har snakket med klubben, som siger, at de ikke kan gøre noget. Men vi betaler stadig vores kontingent, og vi giver præcis det samme som drengene,” påpeger Maja Høgalmen.

Hvad siger lederne hos HIF, når I brokker jer?

”De er ret ligeglade med os. Vores pigehold er bare dem, der får resterne, hvis man kan sige det sådan,” mener Louise Just.

”Vi er lidt på sidelinjen – vi er der bare,” supplerer Johanne Overgaard Madsen, og pigerne føler sig generelt nedprioriteret i forhold til drengeholdene.

Den melding er man lettere rystet over hos HIF’s ledelse. Her sukkes både tungt og skuffet i telefonen.

”Jeg synes, det er uheldigt, at vi skal diskutere det i avisen, og det er jeg lidt forundret over,” siger Torben Hansen, formand for HIF Fodbold.

”Hvis man føler, der ikke bliver lyttet, må man gå videre i systemet. De må komme til mig, hvis der er et problem. Og jeg kan se, at der allerede er indkaldt til et møde om sagen,” oplyser formanden.

 

Alle må give en hånd

”Vi bestemmer jo desværre ikke, hvad de enkelte trænere gerne vil. Jeg har selv trænet pigehold og synes jo personligt, at det er rigtig sjovt. Men forældrene må også hjælpe til – om ikke andet som holdledere,” siger Torben Hansen.

Han peger dermed også på, at HIF er en forening, hvor alle må give en hånd for at få det til at køre.

”Det er ikke nok bare at betale girokortet. Men vi satser helt sikkert også på pigefodbold. Vores samarbejde med EfB på pigesiden er stoppet, men vi forventer til gengæld, at den vil vokse igen i HIF. Der er ikke noget med, at pigefodbold bliver nedprioriteret i forhold til drengene.”

 

 

Tekst:

Relaterede artikler

Top