Fakta lukker og Netto flytter

Der er turbulens på discount­­markedet i Hjerting. Fakta på Havborgvej lukker og Netto flytter

Hent hele artiklen som PDF her

DETAILHANDEL – Der er pludselig voldsom opstået turbulens på discountmarkedet i Hjerting. Fakta på Havborgvej lukker 15. januar 2021, fordi udlejeren ikke vil sænke den efter Faktas mening meget høje husleje. Og Netto har søgt kommunen om tilladelse til at bygge et nyt supermarked på 1200 kvadratmeter samt tankanlæg og vaskehal på en godt 6100 kvadratmeter stor grund ved rundkørslen på Sjelborgvej. Grunden har Netto sikret sig ’adkomst til’.

Netto på 1200 kvm
Hvis vi tager Netto først, så har vi spurgt udviklingschef Carsten Hadsbjerg fra Salling Group, om de egentlig ikke ønsker at bygge en større ’super-Netto’?
”Nej, vi bygger stadig en super Netto i Hjerting – planloven giver dog ikke mulighed for en større butik”, forklarer han.
Lukker I så butikken på Bytoften?
”Ja, vores forventning er, at den ny butik skal afløse den gamle på Bytoften.”

For høj husleje

Fakta på Havborgvej i Hjerting

Fakta på Havborgvej lukker 15. januar 2021. Foto Finn Arne Hansen.

I Fakta på Havborgvej, hvor lokalerne oprindeligt var tænkt som rammen om en SuperBrugsen-butik, står cirka en snes medarbejdere til at miste deres arbejdsplads. De vil blive fordelt på andre Fakta-butikker i Esbjerg i det omfang, det er muligt. Årsagen til lukningen er ikke dårlig omsætning, for den har faktisk været god i 2020, fortæller salgschef Lars Højmark Pedersen fra Faktas hovedkvarter i Albertslund. Det skyldes en alt for høj husleje. Vi vil gerne vide, om der er sket ændringer i den retning, siden Fakta gav nyheden til JydskeVestkysten:
”Nej, det er der ikke ændret på. Den sag er kørt,” siger han.
Salling ejer bygninger
Nu flytter Netto på Bytoften, kunne de lokaler være interessante? Det er jo en god beliggenhed.
”Det kommer nok ikke på tal. Salling Group ejer selv de bygninger,” konstaterer Lars Højmark Pedersen.
Om udlejeren af Fakta-lokalerne har en færdig aftale med Salling Group eller en anden eller tredje aktør, siden de ikke er til at hugge eller stikke i, ved han ikke noget om.

Tekst: Finn Arne Hansen
Dronefoto: Claus Brinch-Danielsen
Grafik: Tina Foldager

Tekst:

Relaterede artikler

Der er lukket for kommentarer.

Top