Entreprenør plaget af hærværk ved Nordvangsskolen

Arbejdet med udgravning af nye regnvandsbassiner ved Nordvangsskolen har været plaget af hærværk, fortæller formand og entrepriseleder Thomas Skov fra entreprenør Henning Have A/S.

HÆRVÆRK – Smadrede lygter på advarselsskilte, materiale, der er brækket og kastet rundt samt dyre styringskabler, der er klippet over på gravemaskiner.

Synderegisteret er langt for de gerningsmænd, der har fordrevet sommeren med at begå hærværk ved en byggeplads lige nord for Nordvangsskolen i Hjerting. Her har de frustrerede folk hos entreprenørfirmaet Henning Have gang på gang mødt ind til en arbejdsplads, hvor både materiel og tidsplan var smadret i aftenens og nattens løb.

”Vi har bl.a. fået smadret lygter på vores skilte – blinkende lys som skal advare folk mod at komme ind på området. Udover det har de været lidt hårde ved vores gravemaskiner, hvor de f.eks. har klippet styringskabler over. Når vi skal reparere den slags tager det tid, og nogle af reservedelene har vi måttet vente på i flere dage,” fortæller formand og entrepriseleder Thomas Skov fra Henning Have A/S.

Det er advarselslygter som denne, der er smadret flere gange.

Det har været svært at stille noget op, fordi arbejdet for Din Forsyning med nye forsinkelsesbassiner til regnvand har været et stort projekt, hvor maskinerne har været stationeret længe på stedet.

”Vi kan jo ikke bare ligge og flytte maskiner frem og tilbage, selvom hærværket koster dyrt,” lyder det fra entreprenøren, der har været så plaget, at Din Forsyning nu har sendt et nødråb til Hjerting Posten.

Har I nogen ide om, hvem der har lavet det her?

”Nej, vi vil ikke skyde skylden på nogen. Men det er jo nok i sidste ende drengestreger, hvor man ikke ved, hvad konsekvensen er. Det er nok det værste af det – og når man kravler oppe på store maskiner, kan man jo komme slemt til skade, hvis man falder ned,” siger Thomas Skov.

Det er nærliggende – også helt bogstaveligt – at rette mistanken mod unge mennesker fra byggelegepladsen lige ved siden af, der er kendt som et uformelt mødested, hvor der ofte festes i gennem – også med alkohol.

Det har entreprenøren ingen holdning eller konkrete mistanker til, men man håber, at nødråbet kan give lidt opmærksomhed på problemet.

Kom og klap en gravko 15. september

Din Forsyning fylder en del i gade- og mediebilledet for tiden – både i Hjerting og andre steder – og lørdag den 15. september kl. 10-12 kan man selv tale med folkene bag fornyelsen af kloakkerne i Hjerting.

Det sker på P-pladsen over Hjerting Badehotel, hvor Din Forsyning holder ’Åben Skurvogn’ og byder på en snak om arbejdet, kaffe og lidt sjov for børnene samt muligheden for at komme helt tæt på en gravko.

 

Tekst:

Relaterede artikler

Der er lukket for kommentarer.

Top