Den stolte ‘Hjertingfisker’ landet ved kanelauget

Den nye skulptur ‘Hjertingfiskeren’ blev afsløret her i eftermiddag – stolt, stovt og en rigtig flot fyr!

BILLEDGALLERI:

 

Der gik et sus af begejstring gennem de mange fremmødte, da borgmester Johnny Søtrup hev klædet af den ‘nye’ gamle Hjerting-borger. Han står selvfølgelig lige ved Hjerting Strand i passende omgivelser ved Hjerting Kanelaug, omgivet af nogle af de Hjerting-kaner, som han og hans fiskerkolleger stævnede ud med.

“Tillykke til Hjerting med en skulptur, som hylder stedets fortid gennem en velkendt skikkelse. Og så skal der også lyde en tak på hele Esbjerg Kommunes vegne fordi et offentligt sted nu beriges med en visualisering af et stykke spændende lokalhistorie. En historie, som er vigtig for nutidens selvforståelse, for her ses det, som Hjerting er bygget på og har udviklet sig fra,” sagde Johnny Søtrup blandt andet i sin tale, der blev holdt under en paraply i anledning af dagens ‘fiskervejr’.

“Skulpturen er tænkt som et taknemmeligt nik til de, som kom før. De fiskere, som arbejdede, boede og levede af fiskerlejet her. Et fiskerleje som i sin storhedstid var et vigtigt knudepunkt for områdets maritime aktiviteter.”

Efter afsløringen bød Hjerting Badehotel på lidt mundgodt i et opstillet telt, bl.a. med ‘Hjertingfiskerens Classic’ – en speciel øl til lejligheden.

Initiativgruppen med Ole Andersen i spidsen fortjener et kæmpe løft på sixpencen, men det største bifald må gå til skaberen af værket, den unge Hjerting-kunstner Thomas Kjær Andersen. Flot arbejde!
Stort tilllykke til Thomas, til hele Hjerting og til alle andre, der kan glæde sig over ‘Hjertingfiskeren’ i fremtiden – et flot minde om en stolt fortid!

 

Tekst:

Relaterede artikler

Top