Den Røde Okse med i kokkekonkurrence

Dommerpanelet på arbejde ved Local Cooking i 2018. Foto: Alex Strunck.

Lokale fødevarer og dygtige kokke er i centrum ved Local Cooking-konkurrencen på Rybners Tekniske Skole i Esbjerg

GASTRONOMI – Hjerting Badehotel er sprunget fra, men vinderen fra 2018, Den Røde Okse i Sædding, er med igen, når erhvervsskolen Rybners igen år holder kokkekonkurrencen Local Cooking.
”Niveauet på kokkeuddannelsen på Rybners er højt. Men den 24. september kommer niveauet nok lidt højere op, når fem af Sydjyllands mest dedikerede restauranter stiller med et kokketeam og skal konkurrere om at skabe den bedste hovedret af lokale råvarer,” lyder det.
Deltagerne i konkurrencen dyster om en pris på 10.000 kroner og titlen som sydvestjysk Local Cooking mester. De bliver blandt andet vurderet på fortælling, udseende, smag og nyhedsværdi. De skal både inddrage lokale råvarer i menuen og fortælle de gode historier om dem.
Bæredygtighed i fokus
På Rybners er uddannelsesleder på Rybners Restaurant- og Kokkeskole, Henrik Jørgensen begejstret for, at skolen igen er vært for konkurrencen.
”På skolen sætter vi ekstra fokus på bæredygtighed og styrke tilhørsforholdet til de lokale producenter og restauranter, så et arrangement som dette er jo helt fantastisk,” siger han.
Konkurrencens klimaks er en lækker fællesmiddag, hvor både dommere og publikum får serveret en hovedret fra hver af de fem kokketeams.
”For os handler det selvfølgelig om at skabe en god aften for både deltagere, dommere og publikum. Men Local Cooking er også en måde at bringe producenter og restauranter tættere sammen og i den proces finde løsninger på, hvordan de gode lokale råvarer kan distribueres ud til restauranterne på en effektiv måde. Noget vi arbejder meget med lige nu i projektet Baltic Sea Food sammen med 10 andre lande omkring Østersøen”, siger Knud Hjortlund Hansen fra fødevarenetværket Sydvestjyske Smagsoplevelser. -fina

De deltagende restauranter i 2019

Vinderholdet 2018 fra Den Røde Okse i Sædding. Foto: Alex Strunck.

Vinderholdet 2018 fra Den Røde Okse i Sædding. Foto: Alex Strunck.

• Den Røde Okse (Sædding) – Sidste års vinder
• Loftet Fine Dining (Esbjerg)
• Nymindegab Kro (Nymindegab)
• Porsborg Gastro Bar (Ribe)
• Ribehøj (Føvling)

Der er 10.000 kr. til den vindende restaurant, som laver den bedste ret.
Tid: Tirsdag den 24/9 klokken 17-21.
Sted: Restauranten på Rybners Restaurant- og Kokkeskole, Spangsbjerg Møllevej 72, Indgang K, 6700 Esbjerg
Yderligere information se under event på http://www.sydvestjyskesmagsoplevelser.dk/da/events/local-cooking/
Konkurrencen er et samarbejde mellem Rybners Restaurant- og Kokkeskole og Business Region Esbjerg.

Tekst:

Relaterede artikler

Der er lukket for kommentarer.

Top