Centerchef med hang til udfordringer og kolde gys

Den nybagte vinterbader Janni Baslund Dam med veninden Laila Brinck.

Broen Shoppings center manager Janni Baslund Dam fra Hjerting går ikke af vejen for at gå nye veje, heller ikke når det gælder iskolde gys

Hent hele artiklen som PDF her

GO’ ENERGI – Janni Baslund Dam er center manager i Broen Shopping i Esbjerg og bor i Hjerting på 23 år med stranden i baghaven. Hun er gift med administrerende direktør Jan Dam, og parret har to døtre på 19 og 21 år.
”Jeg elsker vores område, og har også i en årrække arbejdet med erhvervsturisme, hvor jeg virkelig gjorde alt mit til at få erhvervsfolk i hele landet til at åbne øjnene op for, hvor meget Esbjerg har at byde på. Her er så mange muligheder,” siger hun og tilføjer:
”Jeg er vild med blæsten, vind i håret og den rå natur – og det faktum at vi er et sted, der ikke er pakket ind i vat, men fremstår med uspoleret natur, hvor man for eksempel kan plukke østers.”

Janni Baslund Dam kan lide den rå natur ved Vestkysten.

Bruger også naturen
Naturen bruger Janni også selv. Især på gåture i selskab med familiens højtelskede yorkshireterrier langs stranden i Hjerting eller i Marbæk. Janni er også hoppet med på covid-19 fritidsbølgetrenden med vinterbadning.
Hun har lige meldt sig ind i Ho Bugt Sejlklub for både at vinterbade med veninderne i en gruppe, de selv kalder for Havfruerne, og for at prøve kræfter med paddleboard.
”Jeg kom til at være så kæk at love, at det kunne vi da godt prøve med vinterbadning en glad aften i venners lag, hvor vi spillede Partners og fik rigeligt med kulørte drinks. Bordet fangede, og nu er det så også blevet min livsstil med et dyp i det kolde gys,” siger hun med sit smittende smil.
”Jeg kan generelt godt lide udfordringer både privat og jobmæssigt, så jeg mærker, at jeg lever, og det gør man som vinterbader. Første gang jeg vinterbadede, var på en af årets koldeste dage, og det føltes som om, der blev hakket små knive ind overalt på hele kroppen. Mit hjerte galoperede afsted, og blodomløbet susede derudaf. Det pulserende for fuld skrue i hele kroppen,” siger Janni Baslund Dam med stor overbevisning.
Som den entreprenør og ildsjæl, Janni Baslund Dam vitterligt er, har det ene job ledt til det næste uden brug af ansøgninger. Netværket har altid været stærkt spundet.

Netværk har hjulpet
”Jeg har altid været klar til at springe ud på det dybe vand og er den fødte igangsætter og ideudvikler. Jeg har været så utrolig heldig gennem tiden, at mit netværk altid har hjulpet mig på vej til det næste udfordrende job,” siger Janni beskedent, der dog tager hatten af for dem, der når et 35-års jubilæum i samme firma, men ikke selv har ambitioner i den retning.

Janni Baslund Dam måtte igennem en tre måneder lang ansættelsesprocedure for at blive Broens center manager.

Lidt anderledes var situationen i forbindelse med hendes nuværende stilling som Broen Shoppings center manager, hvor hun selv greb røret og ringede ejeren op og var igennem en tre måneder lang ansættelsesproces, inden jobbet endeligt var hendes.
”Jeg knoklede i starten i døgndrift i flere måneder. Løb stærkt i mere end en retning uden at have den store erfaring med på kistebunden. Det var skrækindjagende, men gav også det her adrenalinkick, som jeg virkelig godt kan lide ved et job,” siger Janni, der ikke kan understrege nok, at man løfter i flok med gode kolleger.

Fødselsdag i Broen
Broen Shopping fylder fire år den 10. april. Pandemien har stoppet for adgang til langt de fleste af centrets butikker.
”Der er blandt andet takeaway fra flere restauranter kørende, og apoteket og Kvickly har også åbent,” siger Janni, der glæder sig til at fejre centrets genåbning og snarlige fødselsdag med blandt andet lancering af Danmarks største kagemarked, bilbanko på taget, gamerkonkurrencer og mange andre tiltag, der kan aktivere, underholde og tiltrække alle aldre, mens der handles i centrets mange butikker – med forbehold for gængse restriktioner.

Butik og online
”Vi har som alle andre, der vil overleve i den her branche på pandemiens nye vilkår, været nødt til at tænke ud af boksen og transformere os. Det kommer al detailhandel til at gøre fremover. Nu skal man blandt andet være både fysisk stærkt tilstede, men også være tilknyttet onlinehandel,” slutter center manageren, der blandt andet glæder sig til at komme på storbyferier igen og blive inspireret til nye tiltag ved at besøge storcentre under andre himmelstrøg.

Blå bog Janni Baslund Dam

Bosat i Hjering, gift, to børn
Center manager Broen Shopping
Konceptchef, Meet & More, Business Esbjerg
Bureauchef – E-20 Reklamebureau
Salgs- og projektchef, reklamebureau vestmedia
Projektleder Radio Victor
Projektleder Esbjerg Posten
Projektleder JydskeVestkysten
Selvstændig, JL Grafik
Kontorelev, DSB
Bestyrelsesmedlem Esbjerg City
Medlem af Esbjerg Byforum
Deltager i Vision 2025, Esbjerg Kommune
Udvalgte uddannelser:
– Copenhagen Business Academy, international markedsføring
– Erhvervsakademi Sydvest, merkonom­studie, virksomhedsøkonomi
– Pressens Uddannelses­center, Århus, diplom­uddannelse, salg og ledelse
– Kontorelev, DSB
– Esbjerg Handelsgymnasium

Tekst og foto:
Tatjana Schantz Johnsson

Tekst:

Relaterede artikler

Top