Broen vil bygge bro

Janni Balslund Dam fra Hjerting bliver centerchef for det nye Broen shoppingcenter.

SHOPPINGCENTER – Familien ved, hvad der venter, hun drømmer om det om natten, og der kommer en sovesofa op, når hendes nye kontor er klar.

47-årige Janni Balslund Dam fra Hjerting er klar til sit nye job som centerchef i det nye store Broen shoppingcenter, der åbner til Påske for enden af Kongensgade i Esbjerg.

DSC_3687Hun er selv født og opvokset i Østerbyen, så det er også en personlig historie, når hun taler om, at Broen skal bygge bro i flere betydninger.

Dels som praktisk smutvej henover togskinnerne, dels som et forhåbentlig samlende kraftcenter, der styrker frem for at skille byens handelsliv.

”Personligt glæder det mig ekstra meget, at vi netop bygger bro mellem Østerbyen og centrum. Det er så vigtigt, at vi får inkluderet hele byen i vores nye shoppingcenter,” siger Janni Bals­lund Dam, mens hun viser rundt på sine nye arbejdsplads, hvor håndværkerne knokler på for at blive klar.

Centret minder med sin placering henover skinnerne meget om Bruuns Galleri i Aarhus, der har samme størrelse og i øvrigt også blev opført af TK Development.

En enorm betydning

”Broen bygger netop bro, for jernbanen har altid gjort, at vi har været lidt adskilt. Men vi byder alle velkommen og hele den tankegang med, at vi bygger broer, dyrker vi meget. Vi har jo også stor interesse i at bygge bro mellem vores forretninger og de øvrige forretninger i byen. Det er enormt vigtigt for Broen, at der er en forståelse for, at det her kan have en enorm betydning for detailhandelen i hele Esbjerg,” påpeger Janni Balslund Dam.

Når hun taler om den generelle udvikling i Esbjerg-området, er det tydeligt, at hun kommer lige fra jobbet som konceptchef for Meet & More, der arbejder for at tiltrække konferencer. Hun taler meget varmt for helheden og værdien af at samarbejde og løfte i flok.

Holde handel i byen

”Vi skulle gerne kunne vende en trafik, der kører mod Kolding og andre steder i dag. Der skal være plads til al detail, og f.eks. Esbjerg Storcenter skal jo også forblive en stærk spiller – de har jo også et miljø derude, der er enormt stærkt. Vi skal hjælpe hinanden med at holde detailhandelen her i byen og trække i en stor radius af vores region – også gerne nordpå, for vi er jo Vestkystens største shoppingcenter,” lyder det.

Hvad vil du sige til dem, der frygter, at det vil gå ud over mindre butikker – f.eks. i den egen hjemby Hjerting?

DSC_3694”Jamen, det tror jeg ikke, det vil gøre. Broen vil jo også være med til at trække mange flere mennesker til byen. Og Hjerting har jo i sig selv en stolthed og en attraktion, der tiltrækker folk. Så skal vi bare være gode til som Esbjerg at få folk rundt i byen, og vi har jo også et stærkt Visit-kontor, som gerne guider folk rundt.”

To teenagere

Privat bor Janni Balslund Dam på Strandvejen i Hjerting med sin mand Jan Dam, der er CEO og medejer sammen med Maj Invest af virksomheden Tytex i Ikast, som laver medicinske tekstiler.

Sammen har de to piger på 14 og 17 år, der er ’teenagere, så det basker’ og ’faktisk burde give et ekstra løntillæg, når de nu skal besøge Mor i et shoppingcenter.’

 

 

 

 

 

Tekst:

Relaterede artikler

Top