Borgermøde om protester mod højt nybyggeri i Sædding

HØJHUSE – Et nyt stort boligprojekt i Sædding udløser nu skepsis blandt naboer og lokalråd mod de planlagte højhuse på op til seks etager.

Derfor har Sædding-Fovr­feldt Lokalråd taget initiativ til et borgermøde på Mødestedet i Sædding Centret 6. november kl. 19, hvor man håber at få kommunens folk i tale og få afvist eller ændret projektet.

Er kommet sent igang

Som omtalt i vores boligavis Bolig Posten i august vil Ungdomsbo opføre omkring 85 nye boliger på et grønt område mellem Fyrparken, Kystparken og Strandvænget. Dels som tæt-lav bebyggelse, men i den sydøstlige del er det planen at lave 50 boliger i tre højhuse på fire, fem og seks etager.

Politisk er planerne gået glat igennem både Plan & Miljøudvalg, Økonomiudvalg og byrådet, som 17. september vedtog kommuneplanændring og ny lokalplan, der blev sendt i offentlig høring.

”Det er jo ikke så spændende, men tidligere har vi jo selv forsømt at gøre indsigelse – vi kan godt se nu, at det er ikke så heldigt. De høje huse kommer til at tage meget udsigt for naboerne, der også vil miste noget privatliv i haver og på altaner,” siger næstformand Jarl Thiesen fra Sædding-Fovrfeldt Lokalråd.

”Hvis det nu var lavere, kunne det måske nok have gået, men seks etager er altså meget. Vi vil nu prøve at hjælpe de personer, der bliver ramt ved at få omstødt afgørelsen hos kommunen og Ungdomsbo.”

Grønne områder ryger

Rent praktisk vil lokalrådet derfor afholde borgermødet, hvor man håber at få både kommunen og Ungdomsbo i tale.

”Her må vi prøve at få lavet en ordentlig indsigelse til kommunen og Ungdomsbo mod projektet. Der er måske ikke så store chancer, men vi er nødt til at prøve,” erkender Jarl Thiesen.

Har lokalrådet sovet i timen i sagen her?

”Man har nok ikke tidligere været helt klar over, at det blev aktuelt – og i den højde.”

”Seks etager er alt for højt her,” siger Jarl Thiesen, næstformand i Sædding-Fovrfeldt Lokalråd, om planerne for tre højhuse på dette grønne område i Sædding.

Går I efter at omstøde hele projektet eller kun højhusene?

”Det kan jeg ikke svare på endnu, før vi har haft en ordentlig snak med de involverede. Men de grønne områder her ryger jo også. Det er ligesom om, at der bare skal bygges masser af boliger i Esbjerg nu, men man tænker ikke rigtigt på grønne områder. Det er ligesom om, der bare skal tjenes en masse penge på at få solgt nogle arealer.”

Men der er vel også positive effekter af flere boliger – f.eks. større kundeunderlag til en genfødsel af Sædding Centret?

”Ja, det kan man godt sige. Der er selvfølgelig både fordele og ulemper, men nu vil vi prøve at få kommunen og Ungdomsbo til at lytte lidt til vores bekymringer.”

Tekst:

Relaterede artikler

Der er lukket for kommentarer.

Top