Boligmarkedet er gået i udbrud i 6710-området

Hele artiklen i PDF-format

BOLIGSTATISTIK – 2014 blev året, hvor boligmarkedet i 6710-området for alvor fik ny luft efter krisen, og udviklingen ser ud til at fortsætte i år.

Dykket efter finanskrisen slog ekstra hårdt igennem i Esbjerg V i forhold til naboområderne, men siden har boligpriserne her i området kun peget én vej – nordpå.

Ifølge en databasekørsel, som boligsitet Boliga har lavet for Hjerting Posten, er 6710-området også det eneste postnummer i Esbjerg, hvor boligmarkedet viser fremgang i de gennemsnitlige kvadratmeterpriser for villaer og rækkehuse. De øvrige områder måtte notere et mindre fald i de realiserede salgspriser i 2014, mens gns.prisen i Esbjerg V steg med 7,7 pct. til 13.232 kr. per kvadratmeter.

Udviklingen fortsætter

Analysen bygger på de faktiske salgspriser i almindelig fri handel, og Strandvejsvillaerne i Sædding og Hjerting har traditionelt domineret listerne over de allerdyreste huse i Esbjerg. Men statistikken viser samtidig, at også gennemsnitshuset i 6710 nu er lige i halen på villaerne i Esbjerg centrum og sandsynligvis har overhalet dem i første kvartal i år.

Udviklingen ser nemlig ud til at fortsætte, og i takt med de bedre tider bliver der også endnu mere rift om de mest attraktive beliggenheder.

”6710 er generelt meget populært. Det er hér, udviklingen er mest positiv og udbuddet samtidig ikke er så stort. I andre dele af Esbjerg er det stadig mere sælgers marked,” vurderer ejendomsmægler Kenn Hansen, Puma Bolig.

Det underbygges også af salgstiderne (ikke at forveksle med liggetider), som er den tid, det tog at sælge de boliger, der er tinglyst med et salg. I 2012 var de højest i Esbjerg V – 200 dage i snit – men i 2014 var salgstiden faldet til 137 dage, kun undergået af Esbjerg N med 134 dage.

Fire dyre på en uge

”Det går bare rigtig godt. Jeg har faktisk solgt fire huse på over fire mio. kr. indenfor en uge, og det er altså ikke hverdagskost,” siger ejendomsmægler Marianne Christensen, Home Esbjerg.

”Det går godt i hele området, men mange tilflyttere vil rigtig gerne bo i 6710 og især Hjerting, fordi de synes, det er et helt fantastisk sted,” siger mægleren, som også minder om, at mange af de dyre huse har hængt i bremserne i flere år.

Hos Danbolig bekræfter man billedet og hæfter sig ved den gode start på 2015.

”Der har været rigtig god aktivitet i januar og februar, som ellers plejer at være stille. Det ser meget lovende ud, og for første gang i mange år beskrives boligmarkedet nu også positivt i medierne,” siger ejendomsmægler Jan Schmidt Pedersen, Danbolig Esbjerg.

Hos den lokale mægler i Hjerting, EDC, oplever man ikke de store prisstigninger, men det lykkes nu at sælge mange af de dyre boliger, som slår igennem på statistikken.

”Det er pil opad, og den lave rente løfter selvfølgelig også priserne. Vi ser også mange førstegangskøbere på banen, og bankerne er blevet mere villige til at låne ud,” siger ejendomsmægler Claus Boe Nielsen, EDC i Hjerting.

 

 

Tekst:

Relaterede artikler

Top