Boligboom i Sønderris åbner for bedre forhold på skolen

SKOLEOMBYGNING – Godt gang i salget af byggegrunde sætter også gang i børnefamilierne, og det giver mere tryk på skolerne.

Det mærker man på Sønderrisskolen, som nu får bevilget 13,5 mio. kr. til en ombygning med bedre forhold i større lokaler.

”På Sønderris har man i mange år døjet med små klasselokaler, og vi har ti styk, som kun er på 44-48 kvm. De er bygget til en klassekvotient på kun 17-18 elever, som man byggede ud fra i midt 80-erne og frem,” forklarer administrativ leder Søren Rahbek fra Aurakoncernen.

”Lige siden Sønderris begyndte at få flere elever, har det været et problem. Så det handler om en ombygning af de ti små klasselokaler, så vi får den plads der er behov for.”

De ombyggede lokaler kommer op på 60 kvm og får ’ordnede’ garderobeforhold, som det hedder i forvaltningens indstilling til Teknik & Byggeudvalget.

Seks nye normalklasselokaler etableres i en ny bygning, så man ender med i alt 12 af de større lokaler på 60 kvm.

Desuden får SFO’en også glæde af større såkaldte
basislokaler.

Ombygningen sker med henvisning til stigende klassekvotienter i indskolingen, dvs. de små klasser på Sønderrisskolen. Der henvises også direkte til de 148 nye parcelhusgrunde, som de kommende år udstykkes i et nyt, kæmpe område Sønderris, og det vil sende endnu flere småfolk mod skoleporten.

Regner med det slår til

”Vi er selvfølgelig noget interesserede i, hvor hurtigt det kommer til at gå. Og
det gik jo lynhurtigt med at sælge den sidste udstykning,” siger Søren Rahbek.

Slår det så overhovedet til med den ombygning her?

”De prognoseberegninger, der foreligger, tyder på, at det slår til. Det er altid svært at sige præcist, for ingen af os har en glaskugle at kigge i, og man kan jo aldrig stille garantier. Men grundlæggende er det jo en problemstilling med for små klasselokaler, vi har forsøgt at rejse før skolesammenlægningen – det har været et kæmpe problem i mange år,” understreger Søren Rahbek.

”Lige nu har vi cirka 650 elever på Sønderris, og til august forventer vi lige under 700. Derefter forventer vi egentlig, at det stabiliserer sig omkring de 700 elever. Der går jo også sølvbryllup i nogle af kvartererne, så det har nogle cyklusser.”

 

Tekst:

Relaterede artikler

Der er lukket for kommentarer.

Top