Bogbussen er i fare for Hjerting og Sønderris

Brugerne i Hjerting og Sønderris risikerer at skulle vinke farvel til bogbussen, men politikerne har udskudt beslutningen lidt endnu.

RULLEREOL – Besparelsen er besluttet, og pengene er allerede snuppet på budgettet. Men hvem skal rammes, når bogbussen skærer ned på sin kørsel?

Det skulle Kultur & Fritidsudvalget afgøre 19. februar, men beslutningen blev udskudt og sagen sendt til drøftelse i byrådets politiske grupper.

”Der er nogle flere ting, vi gerne vil have undersøgt, og det er jo en svær beslutning, så vi vil gerne være ekstra grundige,” siger udvalgsformand May-Britt Andrea Andersen (K).

På basis af data fra Esbjerg Kommunes Biblioteker havde politikerne fået præsenteret tre forskellige scenarier for besparelser. De byggede på henholdsvis afstand til nærmeste større, fysiske bibliotek, på besøgstal målt på lånere i forhold til indbyggertal og på en kombination af afstand og besøgstal/indbyggertal.

Forvaltningen havde indstillet sidstnævnte af de tre forslag til godkendelse. I vores område vil det medføre, at Sønderris og Hjerting må vinke farvel til bogbussen.

”Nu har vi bedt forvaltningen se, om der kan være en fjerde model, så færre bliver ramt,” siger May-Britt Andrea Andersen.

Hun regner med, at sagen og den endelige beslutning kommer på udvalgets møde efter næste byrådsmøde, og det bliver dermed 5. marts.

I forbindelse med efterårets budgetforlig blev det besluttet, at bogbussen fremover kun skal køre tre dage om ugen mod de nuværende fem, og det skal give en årlig besparelse på 425.000 kr., primært til løn.

Selve vogntøjet kører på en leasingkontrakt, der udløber i 2021.

 

Tekst:

Relaterede artikler

Der er lukket for kommentarer.

Top