Årelang kamp mod oversvømmelser er slut

Sædding-borgere har efter hård kamp selv sørget for separatkloakering

OVERSVØMMELSER –
I årevis har beskidt kloakvand presset sig op i en række lavtliggende andelshuse på Buntmagertoften 17-41 i Sædding, men efter tre et halvt års stædig kamp er det nu lykkedes andelsboligforeningen at få separatkloakering.
De har ganske enkelt gået foran og har betalt tilslutningsbidraget, så både kommunen og Din Forsyning gik med på løsningen.
”De ville grave faskiner ned her, men det sagde vi nej tak til, der er i forvejen høj vandstand i det her lavtliggende område,” fortæller næstformand Jarl Thiesen.

Kontraventil
Løsningen blev et særskilt rør til regnvand og ét til spildevand. Desuden sørger Din Forsyning for en kontraventil for enden af vejen, så der ikke presses vand ind fra hovedledningen. Og har forpligtet sig til at etablere en pumpe og en stor brønd til at samle vand i, hvis det bliver nødvendigt.
”Vi tager et samlet lån, der er betalt over 15 år. Det koster hver husstand 300 kroner,” fortæller formand Kjeld Christensen.
”Vi var blevet kastet rundt i systemet, men da vi tilbød at betale de 38.000 kroner per husstand, så løste det sig,” tilføjer Jarl Thiesen.
Arbejdet afsluttes 23. oktober.

Tekst og foto:
Finn Arne Hansen

Tekst:
Tags

Relaterede artikler

Der er lukket for kommentarer.

Top