17 nye rækkehuse på vej ved Sønderris Center-grund

BOLIGER – Et nyt boligtilbud kan snart skyde op i Sønderris, bag den kommende Rema 1000 butik og lige overfor Fakta.

Det var den oprindelige plan fra start, at der skulle være boliger på hele området, når det nu hedengangne og stort set tomme Sønderris Center var blevet revet ned.

Men så kom meget aktive Rema 1000 ind fra højre med et ønske om en ny butik i Sønderris, der holdt rejsegilde for 14 dage siden. Ejeren KFI Erhvervsdrivende Fond (tidligere Købmændenes Finansieringsinstitut) står derfor tilbage med en grund på 6.700 kvm og har vurderet, at der ikke er plads til mere detailhandel i området. Problemet med Sønderris Center var nemlig, at det aldrig for alvor kom i omdrejninger, så nogle af lokalerne nåede aldrig at blive udlejet.

Derfor arbejder KFI nu med en udviklingsplan for 17 nye rækkehuse på området.

Kommunen er positiv

”Vi har for kort tid siden afholdt møde med kommunens folk, som ser rigtig positivt på planerne. De vil rigtig gerne se området i spil,” fortæller udviklingschef Klaus Cardél fra KFI.

Han understreger, at tegningerne, der ses herover, kun er et idéoplæg med foreløbige skitser, så den endelige fordeling, udformning og størrelse af boligerne kan ændre sig.

”Foreløbig har vi fået skitseret 17 rækkehuse på henholdsvis 85 og 110 kvm og et samlet boligareal på 1.670 kvm, men vi er ikke gået så dybt ind i den del endnu,” fastslår udviklingschefen.

Projektet kan rummes indenfor den gældende lokalplan for området, så der er ikke brug for nogen politisk behandling.

”Nu skal vi have fundet nogen, der gerne vil være med og overtage projektet. Vi investerer jo typisk i detailhandelsejendomme hos KFI, så vi er interesseret i at sælge grunden med projektet på,” oplyser Klaus Cardél.

Hvad siger tidsplanen?

”Det kommer an på, hvor hurtigt vi kan finde en køber. Når der ikke skal en ny lokalplan til, er det i bund og grund et spørgsmål om, hvor hurtigt, der kan fås en byggetilladelse.”

 

Som omtalt i sidste nummer af Hjerting Posten, arbejder Esbjerg Kommune desuden med udstykning af 138 nye boliger i seks etaper vest for Sønderrisvej (se oversigtskort), og fremtidsplanerne rummer endnu flere boliger syd og nord for Guldager.

 

Rejsegilde-pizza for Rema og nyt pizzahus

REJSEGILDE – Pølser var erstattet med pizza til rejsegildet for den nye Rema 1000 butik i Sønderris, for det markerede samtidig byggeriet af et helt nyt pizzahus til den lokale Star Pizza & Grill.

Derfor fik pizzamanden også en god ordre midt på dagen med høje stabler af pizza til håndværkerne, og der er mere lokalt arbejde på vej.

Både det nye pizzahus til Star Pizza (bagest t.v.) og det nye Rema 1000 med købmand Jesper Christensen blev fejret forleden.

”Vi regner med at skulle være 35 ansatte inklusive løsarbejdere. Nogle af dem flytter med fra min gamle butik, men vi regner med at skulle have 15-20 stykker her fra lokalområdet – primært unge mennesker i fritidsjob,” fortæller den kommende, nye købmand i Sønderris, Jesper Christensen, som åbner 28. september. Interesserede ansøgere er velkomne allerede nu.

 

Tekst:

Relaterede artikler

Top