130 frivillige klar til at lave et brag af en byfest

I år er der to store legelande til børnene, og den store firserfest lørdag er gratis på grund af velvillige sponsorer

Hent artiklen som PDF her

FEST – Corona spændte ben for Hjerting Byfest i 2020, men nu skal den til gengæld have hele armen fredag den 27. og lørdag den 28. august! Det mener den 12 mand store styregruppe, der er ved at samle de sidste 10 af de 130 frivillige, som skal gøre byfesten mulig. De frivillige får hver en tretimers vagt og skal stå i legeland, hjælpe med løbet, servere, rydde op og så videre og så videre, fortæller Jens Eg Mejlvang. Han tilføjer, af gruppen selv vil tage 155 vagter, typisk mange af barvagterne.
”Restriktionerne er væk, vi skal bare passe på hinanden og tænke os om,” siger Jens Eg Mejlvang fra styregruppen med et forventningsfuldt smil.

Mange udskudte fester
I 2019 kom der omkring 3000 forskellige personer, skønner han, men om tallet her i 2021 bliver lige så højt, er det svært at spå om. Der skal nemlig fejres mange udskudte konfirmationer og bryllupper på de samme datoer, ved han. Men han tror på udsolgt til firserfesten lørdag aften, da der ikke opkræves entré, og der er sørget for salg af mad, bling-bling, røg, lys og god diskomusik.
Sky Bar kommer tilbage, så der er masser af rosé og bobler til dem, der ikke er til fadøl – som der i øvrigt er sikret nok af. Forhåbentlig vil mange møde op i tøj fra 1980erne for at fuldende oplevelsen.
I år er der ekstramange præmier, hvis man køber lodsedler i den store bar, fortæller han
”Der er præmier for 30.000 kroner, og hovedpræmierne er to gourmetmiddage på Hjerting Badehotel. Men der er også gavekort til byens butikker. Numrene er udtrukket på forhånd, så man kan straks se, om man har vundet. Og der suppleres løbende med ekstra vinpræmier, hvis der mangler præmier,” fortæller Jens Eg Mejlvang.

Kendte musikere til Seniorfrokosten
Man skal ikke ødelægge gode traditioner, så den store Seniorfrokost om fredagen er selvfølgelig også på plakaten i år. Har man ikke allerede sikret sig en af de 150 billetter i Meny eller Klip i Vest, så kan det være for sent i skrivende stund. Musikken ved frokosten leveres af gode kendinge fra Middelfart, nemlig Ib og venner. Fredag aften er der fest i det store telt med musik af Anders & Guitaren samt Room Service.
Som noget nyt er der i år et kræmmermarked lørdag klokken 10 til 15, hvilket styregruppen har talt om i årevis. Man kan leje en tre meter bred stand for 100 kroner.

Også Hjerting Løbet er tilbage i år. Man kan løbe 2,5, 5 eller 10 km.

Også Hjerting Løbet er tilbage i år. Man kan løbe 2,5, 5 eller 10 km.

I år er der to hoppeborge, og Hjerting Løbet findes i tre varianter på henholdsvis 2,5, 5 og 10 km.

Tak til sponsorerne
”Vi vil gerne sige tak til alle sponsorer, som har taget usædvanligt godt imod os. Vi er glade for at være tilbage, og vi håber, at folk vil komme og feste med. Der er gratis entré, fester både fredag og lørdag, og Meny har oprustet med en fantastisk food truck, som serverer rigtig god mad til gode markedspriser. Det store telt er 50 kvadratmeter større end sidst, og der er et telt på seks gange ni meter, som Hjerting Erhvervsforening holder brunch i. Så man kan søge ly, hvis der kommer en byge. Så kom, også selv om du skal til bryllup eller konfirmation en af dagene,” lyder det fra Jens Eg Mejlvang på styregruppens vegne.

Tekst og foto: Finn Arne Hansen

Tekst:

Relaterede artikler

Top