Yvonne designer råt og sofistikeret som sig selv

Designer Yvonne Montrone satser på webshop og brandsupport i sin branche med tøj, sko og smykker

Hent hele artiklen som PDF her

36-årige Yvonne Montrone er italiener og danner par med 45-årige Ian Choe Nielsen fra Esbjerg. For fire år siden valgte designerparret at flytte hjem fra millionbyen Shanghai i Kina til Hjerting med deres tre døtre Zoë – ni år – Cloë – seks år – og Nera på fire år.
Det første år var det kun Yvonne og døtrene, der etablerede sig i det vestjyske. Sammen driver parret webshoppen Nobelz, der tidligere var en fysisk butik og showroom i Skolegade i Esbjerg. 1. marts flyttede konceptet i nye lokaler.

Smykker og tøj af eget design vises frem i det nye showroom, hvor Yvonne Montrone også har lager og travlt med onlinebestillinger.

Smykker og tøj af eget design vises frem i det nye showroom, hvor Yvonne Montrone også har lager og travlt med onlinebestillinger.

”Vi er lige flyttet til nye lokaler i en del af Rack Buddy, der ligger ved siden af Butchers i Esbjerg. Her har vi også lager, afholder kundemøder og ekspederer webshoppen,” siger Yvonne Montrone, mens hun pakker smykker af eget design, der skal sendes.
”I nær fremtid vil vi officielt åbne et showroom på adressen for inviterede gæster,” tilføjer Yvonne.
”Når der ikke er pandemi rejser Ian stadig en del med sit job, og kan være på forretningsrejse fra seks til otte uger ad gangen. Ofte i Asien.”

Skodesign for Bianco
”Desuden arbejder jeg som freelancer med design af sko for Bianco i Lunderskov. Vi har altid satset på webshoppen, og derfor havde jeg ikke tid til at have åbent tre gange i ugen i Skolegade. Det giver for lidt frihed i forhold til mange af de andre ting, vi er involveret i,” siger Yvonne Montrone og tilføjer:
”Jeg vil stadig med tiden invitere subscribers til shoppingevents i de flotte lokaler på den ny adresse. Det er populært med sådanne events for os som business, men det har corona jo desværre også sat en stopper for lige nu og her.”
Yvonne arbejder desuden fokuseret på firmaets influencers og på at få endnu flere engagerede følgere.
”Vi hjælper også især influencers lige nu med at udvikle deres eget brand og drive deres webshop. Blandt andre diamantdatteren og influenceren Elvira Pitzner,” siger Yvonne. Både Yvonne og Ian er uddannede tøjdesignere og mødte hinanden i Tyskland via deres job.

 Ian Choe Nielsen og Yvonne Montrone har solgt deres kreationer i parrets webshop, men rykker nu i showroom hos Rack Buddy i Esbjerg.


Ian Choe Nielsen og Yvonne Montrone har solgt deres kreationer i parrets webshop, men rykker nu i showroom hos Rack Buddy i Esbjerg.

”Jeg er opvokset i Tyskland, fordi mine italienske forældre arbejdede der og havde flere isbutikker. Min far døde, da jeg kun var otte år gammel, og min mor måtte drive forretningen videre helt alene. Det var hårdt ved hende,” fortæller Yvonne Montrone, der for nylig også måtte sige farvel til sin mor.
”Jeg har lært, at man ikke kan tage noget for givet. Livet er kort, og man skal ikke være bange for at bruge det. Jeg har også i en tidlig alder lært at leve på en sten og at gå efter mine drømme. Jeg bruger ikke penge og investerer dem, før de er tjent,” siger den succesfulde designer af såvel smykker, tøj, accessories som sko.
I dag, efter at begge forældre er væk, tænker hun meget over, hvordan hun nu kan påvirke sine børn med sin italienske baggrund.
”Vi bor på samme vej i Hjerting som min mands søster, så pigerne ses med deres kusiner dagligt, det er så dejligt. Vi har virkelig gode naboer og et tæt sammenhold. Jeg har heldigvis også en bror tilbage i Hannover,” siger hun.

Elsker italiensk mad
Den italienske mad er Yvonnes helt store kulturelle passion at give videre til sine døtre. ”Jeg elsker at stå i et køkken, og vi har et kæmpe stort komfur med seks blus og en indbygget teppanyaki-plade til koreanske grillretter, fordi Ian etnisk er af koreansk oprindelse. Jeg laver mange traditionelle italienske retter hver uge. Lige fra pizza til lasagne og desuden asiatiske retter. Vores døtre går på den internationale skole her i Esbjerg, fordi jeg synes, det er dejligt at de bevarer et internationalt udsyn,” forklarer Yvonne, der ikke dyrker mainstream, men hellere vil tænke og prøve nyt ud af boksen. Derhjemme taler Yvonne også italiensk til sine piger. Yvonne Montrone er faldt rigtig godt til i Hjerting, hun elsker naturen og at bo tæt på vandet.

 Yvonne Montrone har travlt med at designe smykker og sko, men der er stadig tid til at lave italiensk mad til manden og de tre døtre.


Yvonne Montrone har travlt med at designe smykker og sko, men der er stadig tid til at lave italiensk mad til manden og de tre døtre.

”Generelt trives jeg, når min familie har det godt, og jeg nyder den rene luft her i forhold til Shanghai og ikke mindst de korte afstande, når jeg for eksempel skal køre pigerne til sport og andre fritidsinteresser. Vi har for alvor slået rod her i det vestjyske,” slutter hun.
Se mere på nobelz.dk hjemmeside.

Tekst og foto:
Tatjana Johnsson

Tekst:

Relaterede artikler

Top