Verden kommer til Høloftet

Charlotte og Rasmus Øllgaard foran indgangspartiet.

Mødet med gæster giver Rasmus og Charlotte Øllgaard lyst og energi til at drive bed and breakfast ved Hjerting

De har drevet B&B igennem længere tid, men nu er forretningen trådt op i en anden liga.
I omkring et år har tømrermester Rasmus Øllgaard og hans kone Charlotte været i gang med et kæmpe renoveringsprojekt, der har forvandlet staldbygningens gamle høloft til Høloftet B&B – et hyggeligt bed’n breakfast med fem lyse, rummelige dobbeltværelser samt en morgenmadssal med et moderne køkken, så gæsterne også har mulighed for selv at kokkerere.
Overalt er der kælet for detaljerne – blandt andet med synlige spær, rå murstensvægge, nye såvel som originalt bevarede vinduespartier og store industrilamper.
Parret var klar til at tage imod de første gæster i starten af april.
”Vi havde en rigtig god påske, og nu er vi klar til sommerturisterne,” konstaterer Charlotte, der tager sig af udlejningen ved siden af sit job som lærer på Tjæreborg Skole.
”Mange af gæsterne kender ikke området og bliver overrasket over, hvad særligt Hjerting har at byde på. Byen kommer nærmest til at fremstå som en skjult perle for dem,” beretter Charlotte, der ligesom Rasmus og parrets tre børn nyder at have alle mulige typer boende. I sidste uge var det blandt andre en dansk filmmand og skotske og kinesiske turister.”Man kan sige, at verden kommer til os. Vi behøver ikke rejse ud for at opleve den. Gæsterne er typisk meget afslappede og vil gerne fortælle om dem selv. Det er spændende at høre om, og det giver os ekstra energi,” siger Charlotte.

Ikke kun turister
Det er dog ikke kun turister, der har spottet Høloftet. Blandt de logerende dukker også folk op, som er udstationeret eller måske skal løse en større arbejdsopgave i nærheden og derfor har brug for et sted at bo imens.
”Vi vil gerne i kontakt med virksomheder og se, om vi kan dyrke denne del af udlejningen endnu mere”, fortæller Charlotte.
Værelserne udlejes via booking.com, og prisen for et dobbeltværelse inklusiv morgenmad har parret valgt at sætte til 750 kroner. På bookingsiden kan gæsterne også efterfølgende rate opholdet på Høloftet, og det har foreløbig resulteret i langt overvejende positiv feedback.
”Vi lytter meget til anmeldelserne. Nogle ønsker en hårtørrer på værelset, andre savner kaffemaskinekaffe til morgenmaden, men ellers virker folk heldigvis glade og tilfredse,” fortæller Rasmus.

Tiltrængt renovering

Et af Høloftets værelser.

Der er kælet for detaljerne på Høloftets værelser.

Gården ved Hjerting Landevej tilhørte hans farmor og farfar, inden han og Charlotte overtog i 2014. Den er opført i 1949, så renoveringen af staldbygningen var ved at være tiltrængt.
Selv om familien lige nu puster ud oven på den meget omfattende renovering af høloftet, er det næste renoveringsprojekt allerede kørt i stilling. Det omhandler det udendørs opholdsareal bag staldbygningen, hvor Charlotte og Rasmus vil indrette en stor terrasse til gæsterne.
Indtil videre må gæsterne dog ’nøjes’ med at nyde panoramaudsigten ud over de grønne marker og den blå himmel fra morgenmadssalens imponerende vinduesparti.

Tekst og foto: Lene Weber

 

Tekst:

Relaterede artikler

Der er lukket for kommentarer.

Top