Timeafregning hjælper dig med at tæmme høje elpriser

Hvis du lægger strømforbruget i de billigste perioder, kan du spare mange penge, lyder det fra Hjerting El & Vandforsyning, som tilbyder flexafregning

Hent artiklen som PDF her

ENERGI – Energiprisernes himmelflugt gør det ekstra vigtigt at holde øje med både forbruget og priserne på ikke mindst strøm, og her gælder det om at tage alle værktøjer i brug. Hos det lokale andelsselskab Hjerting El & Vandforsyning, der dækker stort set alle husstande i Hjerting, har kunderne glæde af flex­afregning time for time, så strømforbruget kan lægges i de perioder, hvor elprisen er lavest.
”Alle vores kunder har de mest moderne elmålere, som er fjernaflæste og giver adgang til fleksibel strømpris. Dermed kan man selv gøre noget for at tage toppen af de høje el-priser,” fortæller Michael Jørgensen, formand for bestyrelsen i Hjerting El & Vandforsyning.

 Michael Jørgensen opfordrer borgerne i området til at vælge lokalt.

Formand Michael Jørgensen opfordrer borgerne i området til at vælge lokalt.

”Der kan være gode besparelser i at være opmærksom på, hvornår strømmen er billigst og så indrette sig efter det bedste tidspunkt at starte for eksempel opvaskemaskine, tørretumbler eller opladning af el-bilen. Ved at ændre en smule på sine vaner kan der være mange penge at hente,” tilføjer han.
Følg priserne med app
Elpriserne fastsættes på den nordiske el-børs, og det er nemt at følge prisvariationerne for det kommende døgn på apps som eksempelvis True Energy, der er gratis for alle elkunder at downloade og bruge på en smartphone eller tablet. Her kan man følge de kommende strømpriser time for time og indrette sig efter det.
Derudover bør man følge de generelle spareråd, for eksempel fra Energistyrelsens hjemmeside
sparenergi.dk.
”Vi kan desværre ikke gøre noget ved de globale og vejrmæssige kræfter på energimarkedet, men som forbrugere kan vi alle­sammen kigge på vores egne vaner og el-apparater i hjemmet. Og her hos Hjerting El & Vandforsyning sørger vi hele tiden for at optimere vores drift og holde omkostningerne nede, så vi er blandt de mest effektive selskaber i hele landet,” siger Michael Jørgensen.

Overskud til kunderne
”Som et lille andelsselskab skal vi hverken finansiere udbytte til aktionærer eller store forkromede erhvervseventyr, så et eventuelt overskud går ubeskåret tilbage til kunderne. En sammenligning af priserne dokumenterer, at vi ligger helt i bund, så der er absolut ingen grund til at skifte leverandør. Desværre oplever mange kunder, at useriøse strømsælgere udnytter situationen med ’gode tilbud’, som er umulige at gennemskue, men viser at være dyrere i den sidste ende.”
I forhold til mere seriøse konkurrenter som for eksempel selskaberne N1 og OK er Hjerting El & Vand også klart billigere.
Som grafen viser, ligger abonnementpris og netafgift klart under de store selskaber for en typisk husstand med et årligt forbrug på 4000 kWh.

Klart billigst
”Selve den rå elpris på strømbørsen Nord Pool er ens for alle. Så det er kun på abonnementpris og nettarif, man kan konkurrere, og her kan de store bare komme an, for vi er klart billigst,” fastslår Michael Jørgensen.
”Det er der desværre nogle kunder, der har lært på den dyre måde – især hvis de har skiftet til nogle af de useriøse strømsælgere. Vi ved det, og har det fra kunderne selv, for de kommer altid tilbage. Og selvom det tit er noget praktisk rod, hjælper vi selvfølgelig altid folk med at vende tilbage til os,” slutter han.
-fina

Tekst:
Top