Sydbank siger farvel i Hjerting

(F.v:) Thomas Majland, Birgitte Olesen, Lone Haumann og Lene Terp, som nu flytter fra filialen i Hjerting.

BANKFILIAL – Trods datoen er det ingen aprilsnar, for 1. april bliver sidste åbningsdag for Sydbanks filial i Hjerting.

Dermed må kunderne fremover til afdelingen i Gjesing eller Kongensgade i Esbjerg, hvor de kan finde deres rådgivere fremover. Filialchef Lone Hausmann bliver ny filialchef i Gjesing, hvor rådgiver Lene Terp også rykker ud. Rådgiverne Birgitte Olesen og Thomas Majland rykker til Kongensgade, mens Arne Jørgensen har valgt at søge nye græsgange i forbindelse med flytningen.

Dermed siger personalet også farvel til en af dansk bankverdens bedste udsigter over Ho Bugt, som vel kun matches af Nykredits palads ved Københavns Havn eller måske Jyske Bank-bossens kontor ved Silkeborgsøerne.

”Jamen, det er da sørgeligt at sige farvel til Hjerting. Vi har haft en rigtig god afdeling her, og vi vil da savne vores flotte udsigt og dejlige bygning,” fortæller filialchef Lone Haumann.

 

Færre fysiske besøg

”Men ligesom i andre bankfilialer ser vi jo mindre til vores kunder i hverdagen, fordi man mere og mere bruger netbank og pengeautomater, og vi holder jo også netmøder med vores kunder,” lyder det om beslutningen, som personalet har taget med fatning.

”Vi kan jo godt allesammen se, at en del af Sydbanks Blå Vækst har været – udover at man skal spare nogle omkostninger – at det giver noget fagligt set, både for os og vores kunder at blive en del af en større funktion,” fremhæver Lone Haumann.

Hvad har I fået af reaktioner fra kunderne?

”Der er selvfølgelig mange, der ikke kan forstå, at vi skal lukke. Men når vi snakker med dem, er de egentlig også meget forstående. For de fleste tror jeg ikke, at det betyder noget, at man skal køre lidt længere, hvis bare man har samme rådgiver. Jeg tænker, at det er det vigtigste.”

Der er meget turbulens og opbrud indenfor realkredit og bankverdenen lige nu, så den her lukning har vel ikke den
allerbedste timing?

”Nej. Det er jo en del af en større sammenhæng, men det er klart, at nogen synes det er rigtigt ærgerligt.”

 

Lækre lokaler til salg

Lone Haumann oplyser, at bygningen, der ejes af Sydbank selv, nu bliver sat til salg hurtigst muligt.

Sydbank 02

Kontorerne på 1. sal har en distraherende god udsigt, og bygningen kommer nu til salg.

Lokalerne er lidt af en lækkerbidsken med loft til kip, 180 grader havudsigt fra kontorerne på 1. sal, og så er de i praksis nærmest spritnye.

Bygningen blev nyopført i 2010, men har dog siden haft problemer med skimmelsvamp, så banken var lukket i en periode, mens det blev løst.

Og selvom filialen lukker, vil pengeautomaten på facaden fortsat være i drift.

”Hvis ikke vi kan få en lejeaftale med en ny ejer, så vil vi arbejde på at finde en alternativ placering her i Hjerting. Så må vi se, hvor det rent praktisk kan lade sig gøre,” siger Lone Haumann.

Der bliver ikke nogen særlig markering af lukningen den 1. april – udover måske en enkelt gravøl for medarbejderne, inden de drager videre til nye skriveborde.

 

Tekst:
Tags
Top