Surftalent klar til VM

WINDSURFING – Den 16-årige windsurfer Jonas Thyme fra Hjerting får nu ekstra vind i ambitionerne og stiller op til VM den 17-22. april i Sydfrankrig.

Det lokale stortalent har tidligere sejlet flotte resultater hjem ved de nordiske mesterskaber, og nu har han oprustet på både trænings- og sponsorsiden, så han føler sig klar til at møde verdenseliten i Junior klassen

”Nu har jeg jo aldrig sejlet internationalt udenfor Norden før, så det er lidt svært at vurdere, hvad det kan blive til. Men ambitionen må være en Top10 placering til VM,” siger Jonas Thyme.


”Det er ret ambitiøst, men jeg har trænet meget for det og tænker, at jeg godt kan kæmpe mig derop.”

Han har ikke talentet fra fremmede, for hans far Lars Thyme er instruktør i Ho Bugt Sejlklub, hvor han underviser i windsurfing. Lige nu går Jonas på Venø Efterskole, hvor man har en surf- og sejladslinje og lader lektierne ligge, når vinden er god.

”I windsurfing er vi jo meget afhængige af vejret og noget blæst. Så på efterskolen er de meget fleksible, og vi er stort set altid på vandet, når det blæser. Og det er hele året rundt.,” fortæller Jonas Thyme.

Han har også glæde af gode sponsorer på både udstyr og våddragt samt lokal støtte fra Middelfart Sparekasse, Scandinavian Auto Logistics og Esmarch Feriehusudlejning.

”Der er en god opbakning, og det er megafedt. Uden mine sponsorer ville det ikke kunne lade sig gøre at tage afsted en tur til VM,” understreger Jonas som i år har investeret i to nye boards og nyt sejl til stævnet.

Tekst:

Relaterede artikler

Top